3906

Четете в "Марица": Болката на родния производител е как да стигне до магазина! Говори Росен Костурков

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

МВР се моли на НАП по-бързо да продава колите на джигитите

 

Кола върху кола, броня върху броня. Така изглеждат паркингите на районните полицейски управления в Пловдивско вече месеци наред. Картинката придоби този вид, откакто влезе в сила новата мярка за конфискуване на автомобилите на пътните джигити. Не по-различна е ситуацията при иначе огромното пространство около сградата на сектор „Пътна полиция“, видя репортер на "Марица". Там, освен прибраните возила на пияни и дрогирани, се съхраняват и такива по дела за катастрофи или пък коли, чиито шофьори са засечени в преправяне и пренабиване на номера. Ситуацията със свободните парчета земя, върху които да се трупат отнети автомобили, е повече от критична, оплакват се шефове на РПУ-та. Има и изключения, разбира се. Началникът на Шесто районно Николай Кирков сподели пред медията ни, че съумява да се справя с проблема, като за момента няма остър недостиг на свободни места за конфискувани возила. Оказва се, че ситуацията е най-тежка при сектор „Пътна полиция“.

 

Болката на родния производител е как да стигне до магазина

Интервю с Росен Костурков, депутат от ПП-ДБ: - Косовският министър поиска в Пловдив всякаква българска продукция

- Одрин има отличен опит с възраждането на селата, готов е да помогне

- Мерките на министър Вътев вече работят, той твърдо трябва да остане 

- Не е момент за нови избори, те означават държавата отново да спре 

 

Нарекоха подигравка теста на конкурса за школски шефове

Подигравка! Така кандидати за шефските постове в 17 училища в Пловдивска област определиха теста на първия етап вчера. Смятат, че 50-те задания, които трябваше да се решат за 70 минути, не оценяват експертност и познаване на нормативна база, а се фокусират върху личностни качества. Витае и съмнение доколко въпросите имат само един верен отговор и могат да се оценят еднозначно.

Още в хода на подготовката МОН обяви, че се търсят не администратори, а лидери. Приемайки тази линия, гилдията обаче се оказа изненадана, че само няколко въпроса касаят пряко нормативната база. Кандидатите трябваше да отговорят колко време се пазят видеозаписите от матурите, кой издава документа за първа степен на професионална квалификация за част от професия и кои документи трябва да бъдат качени на сайта на училището.

 

Общински съветник ще храни ученици в още две училища

 

Георги Цанков, бивш председател на Общинския съвет в „Родопи”, сега съветник в същата община, ще храни учениците в ОУ „Райна Княгиня” и СУ „Паисий Хилендарски” в Пловдив. Фирмата му „Фууд деливъри експрес” ЕООД, която от години държи здраво позициите в обществените поръчки в община Пловдив, е спечелила конкурси за наем на ученическите столове в двете учебни заведения. Предложенията са внесени от кмета Костадин Димитров за гласуване на сесията в четвъртък.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?