46
Следвайте ни

Четете в "Марица": Болен учител ще зарази поне половината ученици, дори да са с маски

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да четете тези и много други авторски интересни теми и разработки:

 Президентът Румен Радев предупреди в Пловдив: Ножицата между бедни и богати българи расте

„Неравенството между доходите на бедни и богати в България расте и вече сме на първо място в Европа по този показател, който е много тревожен.“ Това заяви президентът Румен Радев, който дойде вчера в Пловдив за Деветия европейски форум за социално предприемачество.

Скандали тресат кооперация на ул. "Хан Тервел"

Съседска война се вихри между собствениците на магазин за хранителни стоки и живеещото над него семейство. Става въпрос за кооперация на еднопосочната ул. „Хан Тервел”, която е на метри от бул. „Княгиня Мария Луиза” в Пловдив. Илияна Христова, която се грижи за своята болна от Алцхаймер майка, се оплаква от шума на фризерите през нощта и постоянно паркиращите камиони и бусове за зареждане. На свой ред бизнесменът Стефан Балабозов твърди, че е подложен на 14-годишен непрекъснат тормоз от възрастната жена. Засега другите обитатели пазят неутралитет във войната, но също са изнервени от хроничните разправии в кооперацията.

Болен учител ще зарази поне половината ученици, дори да са с маски

Отличителна черта на вариант делта е неговата заразност, която е два пъти по-голяма от предишните варианти. Вариант делта не е по-опасен за децата в сравнение с останалите варианти. Епидемиологично проучване на огнище, възникнало в начално училище в заможен квартал близо до Сан Франциско в Калифорния, САЩ, показва как  неваксиниран учител, който е бил на работа със съвсем слаби симптоми,  заразил половината клас. Изводът е, че учителите трябва да бъдат ваксинирани.

Това заяви за „Марица“ доц. Любомира Николаева-Гломб, шеф на отдел "Вирусология" на Националния център по заразни и паразитни болести. 

Огнян Кулишев, управител на ВиК-Пловдив: Водата в Пловдив е с много добро качество. Единственият проблем е нейната твърдост

До края на ноември ще завършим важните проекти, заради които се получават задръствания на Коматевско шосе, "Копривщица" и бул. "Христо Ботев".   

С новите инвестиции във водопроводна мрежа най-после ще осигурим нормално налягане за живеещите по високите етажи в район "Южен".

Изграждането на Южния обходен колектор е изключително значима инвестиция, която ще реши брадясалия проблем с канализацията на няколко района и селата от Родопската яка. За да се подмени изцяло водопроводната мрежа в Пловдивска област, са необходими близо 2 милиарда лева.

Пловдивчани трябва да са спокойни, че физико-химическите показатели на питейната вода отговарят на действащата нормативна база за качеството й, единственият недостатък е нейната твърдост. Заяви за „Марица“ Огнян Кулишев, управител на ВиК-Пловдив.  

 

Зам.-кмет събира мед като за световно

Отлична реколта на мед отбеляза тази година заместник-кметът на община "Родопи" Борислав Инчев. Управникът полага грижи за общо 150 кошера. От единия пчелин, който е био и сертифициран,  той е изкарал 650 килограма мед, а от другия - около 500 кг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

29.09.2021 | 20:00

Bodrum Bodrum ,.⛳️️️✂️✂️️️️⚽⚽⛳☺️☺️☺️️✂️️☺️✍️️️️️️️️️️❄️⛄☃️️️⚡⚡☔☔‍

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?