Следвайте ни

Четете в "Марица": Бизнесмен си изтърбуши офиса, наводни цялата кооперация

viber icon

Най-добрият анализ, най-точните резултати, най-умните коментари на изборите. Плюс всичко за Пловдив и околните райони. Всичко това ще намерите в новия брой на вестник "Марица". Вижте акцентите:

 

Президентът Радев свиква 45-ото НС до месец

 

Парламентарните избори на 4 април вече са минало, след като България даде своя глас за състава на новия 45-и парламент. Сега Конституцията „прехвърля топката“ в полето на президента Румен Радев, който е длъжен в едномесечен срок да насрочи първото заседание на новото Народно събрание.

 

Бизнесмен си изтърбуши офиса, наводни цялата кооперация                                           

Собствениците на офиси в луксозна сграда срещу Новотела вече години се борят с имот на последния етаж, в който е смятал да живее бизнесменът Желю Ганчев. Става въпрос за офис от неколкостотин квадратни метра, който известният производител на бебешки пюрета възнамерявал да преустрои в жилище. Според другите стопани на офиси, Ганчев е свалил още в 2012 година окачената фасада, премахнал е дограмата и е започнал да покрива две от терасите с бетонни плочи.

 

Държавата плаща на всеки седми от Бюрото  

 

Област Пловдив се нарежда на едно от първите места по безработни, които са започнали да се трудят на субсидирана заетост в началото на 2021 г.  По този показател изпреварваме дори столицата. Пред нас в класацията са само областите Благоевград и Ловеч. 13,6 на сто от намерилите работа в Пловдивско са именно по програмите на държавата. 

 

Младежи пишат проекти за сметищата около река Стряма                                                  

Младежи от седем селища в Подбалкана ще съставят и реализират проекти за опазване на природата. В техния фокус ще бъде екологията в населените места, в които живеят и районите около тях. Със своите проекти ще се обследват замърсяванията на реки и дерета, наличието или отсъствието на зелени площи и екологични кътове, състоянието на терените около река Стряма.

 

Частник започва производство на части за бойни ракети в Пловдив       

 

Части за бойни ракети ще произвежда в Пловдив оръжейният търговец Христо Христов. Инвестиционно предложение за това е внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив от „Сейдж Технолоджис“ ООД, където Христов е мажоритарен собственик, а съдружник му е Чоно Дънев. От началото на тази година институцията е „залята“ и с оферти с фокус върху бизнеса с отпадъци в града и региона.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Е най накрая

Е най накрая

04.04.2021 | 21:32

Е те това чакахме!!!! Сега внимателно Бойко да не възира.......!!!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?