Следвайте ни

Четете в "Марица": Бизнесът в Пловдив спечели 1,7 млрд. за година

viber icon

В утрешния брой на "Марица" четете:

Бизнесът в Пловдив спечели 1,7 млрд. за година                             
Икономиката в Пловдив и областта има възходящ тренд година преди COVID пандемията. Лидери са секторите „Преработваща промишленост“, „Строителство“ „Услуги“ и „Търговия и ремонт на автомобили“.  Това сочат окончателните данни на Териториално статистическо бюро - Юг за дейността на нефинансовите предприятия в региона за 2019 г. За посочения период нетните приходи от продажби са 27,326 млрд. лв. и са с 5.4% повече от предходната година

Отнемат лиценза на фирма, стоварила тонове шлака в Прослав                                     
Близо 111 тона опасна шлака са били транспортирани от Свищов до Пловдив по времето, когато шеф на местната екоинспекция беше Стефан Шилев. Трансферът е извършен в края на 2017 г. до площадка на софийската фирма „Еко трейдинг къмпани” ООД в Прослав. Дружеството е един от големите контрагенти при изкупуването на отпадък от завода за акумулатори „Монбат”, свързан с братята Пламен и Атанас Бобокови.

Датата на вота стана ябълка на раздора                                   
Въпросът кога е най-подходящата дата за парламентарните избори доведе до тежък разнобой. Президентът Румен Радев вчера отказа да потвърди, че ще насрочи изборите за 28 март, каквато заявка даде по-рано, защото държавата не била готова за гласуване насред пандемия. 

Дупка на ВиК чупи рекорди по спукани гуми                                        
Шофьори пропищяха заради яма в асфалта, оставена от ВиК насред ключовия бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. Дупката се намира в близост до кръстовището с бул. „Шести септември“, в посока Централна гара, и само за броени дни вече е бръкнала в портфейла на десетки попаднали в нея. 

Боксьор извади кръста от водите на Марица                                                                 
22-годишният Николай Пеев от Нова Загора улови Богоявленския кръст в Пловдив вчера. „Всяко едно семейство да бъде благословено. Амин“, каза младежът на излизане от ледените води на Марица. Въпреки ограниченията заради пандемията от КОВИД-19, мераклиите за кръста тази година не бяха по-малко - цели 61 мъже. 

Мощен фойерверк едва не рани майка с две деца                                                                 
Пазарджиклийка и двете деца едва не пострадаха при експлозия на мощен фойерверк съвсем близо до тях. Спасило ги е купето на семейния им автомобил и това, че в този момент не са тръгнали да излизат, разказа жената, която е в шок от случилото се.  

Гостите на цял хотел на тест за Covid-19                                                          
Хората, купонясвали навръх Коледа в "Спа-хотел Марково” с фолк певицата Глория, ще бъдат тествани за Covid-19. Седмица след злополучното парти край Пловдив примата съобщи, че е заразена с коронавирус и в момента се лекува от усложнения във ВМА. За веселбата в условия на пандемия се разбра от клипове в социалните мрежи, а властите в града стартираха проверки. 

Хуманитарната сменя френския с биология и химия                                                 
Равнис по държавната политика правят не само СУ-тата. Оказва се, че дори профилирани гимназии сменят разчетите за план-приема, като вкарват STEM профила. Директорът на Хуманитарната гимназия в Пловдив Емил Начев предлага да отпадне паралелката с френски и на нейно място догодина да има прием в паралелка с биология и химия, която да е с интензивно изучаване на немски или английски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

06.01.2021 | 22:52

Бизнесът в Пловдив спечели 1.7 милиарда!!!!! Ко стана бе мушмуроци? Тотев крадял, Тотев фалирал общината, Тотев тва и онова а то икономиката спечелила близо два милиарда! Забележете, че става дума за ПЕЧАЛБА! Е, да питам аз гъзомийниците на Славчо Атанасов, това с кражби и корупция ли става, а?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?