1553

Четете в "Марица": Битката започва - „Игрите“ срещу „Фермата"

Започнете петъчмния ден с горещите новини на вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

 

Рокада на върха в „Марица”   Руси Чернев напуска професията и влиза в политиката 

Васко Вълчев е новият главен редактор на „Марица”. Той поема щафетата начело на най-успешната извънстолична медия от Руси Чернев, който напуска професията и влиза в политиката. 

Васко Вълчев е утвърдено име в журналистиката. Завършил е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски”, бил е главен редактор на вестниците „Стандарт Пловдив” и „Глас Пловдив” и зам. главен редактор на „Стандарт”. Негов заместник в „Марица” остава Костадин Аршинков. 

 

Запорират сметки и имоти на играчите от схемата с инвалиди

Ще бъдат поискани зап​ори на всички банкови сметки, недвижимо имущество и дружествени дялове на замесените в мащабната лекарска схема за източване на Здравната каса чрез помощни средства за инвалиди, за която "Марица"  писа вчера. По този начин се цели да бъде обезпечена сумата, с която е ощетен държавният бюджет. Това стана ясно по време на гледането на мярката за неотклонение на петима от арестуваните за участие в документната измама.

 

Пловдивчани заснеха късометражен филм, заваляха призове от близо и далеч

24-минутният филм „Следи от хора“ на пловдивски творци грабна няколко награди от международни и български фестивали. Мирослав Трифонов е сценарист, режисьор и оператор на филма. В главните роли са актьорът Ивайло Христов  и младият актьор, участващ в няколко  представления  на пловдивската Драма Павел Сапунджиев, за когото лентата е дебют в киното. Успехът на филма, обмислян две години, но сниман за три дни, изненадва приятно всички от екипа.

 

Shake That Хълм ще разклати Джендема с 4 музикални сцени

Деветото издание на музикалния фестивал Shake That Хълм ще потопи меломаните в тридневно пътешествие по ноти и забавления. Програмата започва днес и ще продължи до края на уикенда. Организаторите са се постарали да осигурят за всеки по нещо и да оставят спомени поне до следващата година, когато ще бъде юбилейното издание на фестивала. 


Битката за ефир започва: „Игрите“ срещу „Фермата"!

Септември бележи завръщането на битката в телевизионния ефир, която през лятото също си дава морска почивка с по-лежерни предавания, филмчета и повторения. Както винаги, основни съперници на пазара са Нова телевизия и бТВ, амбицирана да обърне мача с новите собственици. Двете медии вадят собствени предавания и хитове на продуцентски къщи, които бачкаха здраво през летните месеци, инвестирайки милиони.

Който удря пръв, удря два пъти. На този принцип е Нова тв, която стартира още утре (2 септември) с флагмана  си „Игри на волята“.Новият сезон стартира с 32-ма екстремно подготвени участници. Вече вървяха залози коя е миската или богатият бизнесмен, но нека почакаме още няколко часа. Иначе победителят по традиция грабва 100 бона.

Шоуто на Иван и Андрей навлиза в последния си сезон и ще иска да напусне с чест ефира. Говори се, че продуцентите поискали от телевизията Натали Трифонова за водеща до тях.

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 4 оценки
2/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?