4232

Четете в "Марица": БГ Радио хвърля ръкавица на "Евровизия" с шоу в Колодрума      

Да дадем старт на почивните дни с най-новия брой на любимия в. "Марица".

Какво ви очаква? Вижте акцентите:

 

"Марица" даде тон за по-зелен Пловдив       

Екологията и опазването на околната среда трябва да са грижа на всички, за да живеем в по-чист и уютен Пловдив. Около тази кауза се обединиха всички участници в официалното откриване на фотоизложбата "Мисия Зелено бъдеще" на вестник "Марица" и рекламната агенция "Хермес медиа" вчера. 

 

Доц. Георги Лозанов в интервю пред „Марица“: Дано словесната вражда между политиците да затихне за 24 май      

Доц. Георги Лозанов е философ, журналист, художествен критик, медиен експерт. Той е обществено разпознаваем и в различните си институционални роли, най-популярната от които е на дългогодишен член и председател на НСРТ, а после и на СЕМ. Автор на есеистични книги - "Какъвто трябваше да бъда", "Мое дясно", „Земното щастие”, както и на книгата „Вестникът“.

 

Йордан Велчев заслужи Специалната награда "Пловдив"                    

Пловдив стана Кан за една вечер. На бляскава церемония в Драматичния театър миналата вечер бяха връчени престижните награди „Пловдив“ за 2023 година. Спектакълът бе поверен на творческите екипи на Операта и Драмата, които бяха подготвили множество изненади. Специалната награда "Пловдив", определяна по регламент от ​градоначалника, беше връчена на големия пловдивски писател Йордан Велчев.

 

Посрещаме китайци в розовите градини край Клисура                          

Карлово посреща стотици туристи и гости от България, Европа, Северна Америка и Азия в събота на празника на розата. Събитието е едно от най-красивите в Подбалкана, посветено на уханното маслодайно цвете, което разнася славата на България по света. Празникът на розата има над стогодишна история и всяка година привлича посетители от всички краища на света и на България.

 

БГ Радио хвърля ръкавица на "Евровизия" с шоу в Колодрума                                          

С пищна и уникална церемония БГ Радио ще връчи Годишните музикални награди 2024. Големият празник започва от 19.00 часа в неделя в зала "Колодрум". Който не успее да присъства, ще може да се наслади на шоуто от дивана вкъщи на следващия ден от 21.00 часа по NOVA. За незабравимото изживяване на зрителите в Колодрума ще се погрижи международният екип на Марвин Дайтман - артдиректор и продуцент на песенния конкурс "Евровизия", който ще удари рамо на музикалните награди на БГ Радио.

 

„Марица“ гостува на Проф. Бетани Хюз

Тя е професор, писател и историк, но и страстен авантюрист. Бетани Хюз разказва своите вълнуващи истории за съкровища, изумителни артефакти и най-новите находки по света. Прави го с прецизността на журналист и с магията на актьор. Имала е късмета да прекара живота си, следвайки собствените си интереси на изследовател. И днес ни радва, споделяйки своите вдъхновяващи истории.

 

Народна библиотека „Иван Вазов“ - и на 145 продължава да се подмладява          

Достолепната сграда на Народна библиотека „Иван Вазов“ кипи от живот. В обичаен делничен ден тук минават по няколко групи ученици с учителите си, десетки читатели, които взимат литература за вкъщи или връщат прочетена, студенти, които пишат дипломни работи. Често се чува и чуждоезична реч - това отново са студенти, които са свикнали от родината си, че библиотеката е мястото, където можеш да се подготвиш добре за изпити.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?