2374

Четете в "Марица": БГ морето стартира с цаца за 10 лева

Съботният брой на "Марица" няма равен у нас, знаят всички фенове на магията, наречена вестник. Ще си прекарате страхотен уикенд, ако го купите. Ето и част от акцентите: 

БГ морето стартира с цаца за 10 лева

Единственото сигурно нещо за лято 2022 е, че ще е скъпо. И няма как да е другояче на фона на енергийната криза и последвалото ценово цунами при храни, напитки и горива. Сложете и по-високите разходи за заплати на персонала, зает в туризма, най-малкото защото се вдигна минималната работна заплата. Така тази година цацата стартира от 10.50 лева за 250 грама в ресторант в Несебър, порция попчета -  за 12.80, бяла риба с гарнитура пържени картофи (350 грама) от 17.80 лева, кебапче и кюфте (80 г) - 2.10 лева, пилешка супа (350 г)  за 4.20 лева, шопска салата (400 г) - 7.90 лева. 

Шофьорите бесни заради тапите: По света за 2 години строят 100 км магистрала, ние - 1 км магистрален водопровод

Ремонтът на Брезовско шосе, който се извършва по проекта за Воден цикъл, върви много бавно, недоволстват шофьорите и пътници, които  минават по възловия път на Пловдив.

„Всеки ден сме принудени да обикаляме по тесните странични улички и да чакаме в задръстване в ранните сутрешни часове и вечер. Ако с тези темпове продължават да работят, не виждам и след две години да завършат булеварда”, възмутено коментира пред „Марица” Венко Събев, който живее в едно от близките села, но работи в  града. "По света за 2 години строят 100 километра магистрала. Ние за същото време полагаме 1 км магистрален водопровод. Имам чувството, че тук някой се учи да работи. Време е за важните обекти да се избират изпълнители, които наистина знаят за какво става въпрос", коментира Илиян Любенов, който има бизнес в района. 

За 1 юни: Детската железница вози без пари

Детската железница на Младежкия хълм ще бъде безплатна за децата на 1, 2 и 3 юни. Предложението на общинските съветници от "Кауза Пловдив", което ще се разглежда на сесията идната седмица, е във връзка с Международния ден на детето. 

Всяка година съветниците от партията, която ръководи зам.-кметът по социална политика, спорт и младежки дейности Георги Титюков, предлагат децата да не плащат за атракцията на своя празник.

По 30 деца в група в забавачките, за да има места за всички

Броят на децата в първите възрастови групи в детските градини в Пловдив  за 2022 /2023 г. се завишава до 30, става ясно от предложението на зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов до Общинския съвет. Причината е недостиг на места в забавачките. Според Наредбата за финансиране в системата на предучилищно и училищно образование следва в първа група децата да бъдат до 25. Това означава, че отново няма да има възможност за прием на всички участващи в класирането, посочва се в мотивите.

Българският премиер, 8 президенти на САЩ и 188 милиардери са преминали през Харвард

„Харвардите“ стана нарицателен термин в България за Кирил Петков и Асен Василев, двама от тримата най-силни политици у нас към този момент. Премиерът и неговият вице са завършили различни програми в най-популярния университет в света, намиращ се край Бостън, в щата Масачузетс, САЩ.

„Харвардите“ за българина вече е синоним на цялата политическа формация, основана от Петков и Василев. Доскоро обаче името на този университет означаваше за нашенеца обетована земя на образованието, достъпна  за мултимилионери и гении.

Гери от „Ергенът“: С Виктор щяхме да сме много артистична двойка 

Една от най-атрактивните участнички в романтичното шоу Гергана Стаменова разказва пред „Марица“ за отношенията си с момичетата и с Виктор по време на риалитито и как прекарва делниците и празниците си

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?