2374
Следвайте ни

Четете в "Марица": Безплатни детски градини - да, ако държавата помага

viber icon

Утрешният брой на в. "Марица" ви очаква на познатите места. Не изпускайте горещите теми, интересните интервюта и новините за Пловдив и страната. Ето и част от акцентите:

Токов удар за новата власт, топлото скача от 1 януари                                           
Броени часове след като новият кабинет на Кирил Петков се закле в парламента, дойде и първото тежко изпитание за него. Електроснабдителните дружества и топлофикациите наточиха секирата и поискаха по-високи цени от Нова година.

Тарифите в Пловдив с 25% нагоре за четири години                                                
За последните четири години дневната тарифа за тока в Пловдив е скочила с близо 20%, а нощната - с цели 30 на сто. При парното увелечението за същия период е с малко под 12%.

Безплатни детски градини - да, ако държавата помага                                            
Детските градини и ясли могат да бъдат безплатни, но само при условието, ако държавата компенсира таксите, които се събират от общините, и се финансират за издръжка на заведенията. Това е становището на кмета на Пловдив Здравко Димитров по повод на намерението на новото правителство заведенията да се ползват безплатно.

Приеха в ясли и градини само 37 от 394 деца                                                             
Само 37 деца са класирани в ясли и детски градини от общо 394 участвали в излязлото вчера текущо класиране. Остава най-голям проблемът за устройване на най-малките - в яслени групи. За свободно място там се съревноваваха 236 хлапета, като приетите са едва 12.

6 горещи линии за психологическа помощ на ученици, родители и учители                       
Министерството на образованието и науката (МОН) за трети път открива безплатни горещи телефонни линии, на които психолози да помагат за преодоляване на стреса, емоционални травми и демотивация в резултат на пандемията.

Села в Смолянско осъмнаха без ток, някои и без път                                                          
Дебел мокър сняг изпокъса жиците в Смолянско и остави без ток десетки населени места в областта вчера. Това допълнително влоши положението, след като пътища останаха затворени заради пропаднали участъци в региона, в който единственият транспорт е на колела. В Смолян снежната покривка вчера бе 40 см, а по-високите части почти двойно.

Пътници роптаят срещу новото разписание на влаковете                                 
Новото влаково разписание е факт от броени часове, но резултатът е пълен хаос и мръзнещи пътници. Това алармираха пред "Марица" жители на Асеновград, които всеки ден идват на работа в Пловдив. Преди се прибирали с композиция, която тръгвала в 17,30. Сега обаче влакът за Асеновград е изместен 15 минути по-рано.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?