Следвайте ни

Четете в „Марица“: Без доучване за децата през лятото

viber icon

Онлайн обучението щафетно по график до Коледа

Решенията за общо преминаване към обучение в електронна среда на областните щабове ще са в сила още седмица-две, след което ще има графици за редуване на паралелките в присъствен и онлайн режим до Коледа, обяви министър Красимир Вълчев. Той вече говорил с регионалните управления на образованието в седемте области с най-висока заболеваемост, сред които и Пловдив. 

Да строиш стадиони, като нямаш болници, е пир по време на чума

Според критиците преобразуването на болници и отделения и насочване на все повече финансов ресурс и медици към справянето с пандемията ще доведе до много лоши последици за общото здраве на българите след броени месеци. Подобен спор се води от няколко дни и в Пловдив и той е свързан с бъдещето на МБАЛ "Св. Мина". Решението явно е взето и бившата Първа градска ще се преобразува в ковид болница, като инициативата за това бе на областния управител Дани Каназирева.

Без доучване за децата през лятото

Няма никаква вероятност учебната година да се обяви за нулева заради пандемията. На този етап не се предвижда и удължаване на учебното време през лятото за всички ученици, за да се наваксат дефицити, натрупани в резултат на онлайн уроци. МОН не мисли и за евентуално удължаване на зимната ваканция за сметка на лятната заради създалата се ситуация. Има малък резерв от дни, които при нужда може да станат учебни за начален курс в началото на лятото, обясни министърът на образованието Красимир Вълчев. 

Отчуждават имоти на бул. "Македония" за пробива под гарата

В общината усилено се подготвят оценки на имотите, които попадат в новата улична регулация, предвидена по проекта за  пробива под Централна гара. Най-засегни са терени и къщи  от южната страна на жп ареала, тъй като по план бъдещото съоръжение минава  между автогара „Родопи” и „Била”, излиза на ул. „Димитър Талев” и покрай стадион „Спартак” се влива  в бул. „Македония”.

Купуват апаратура за 7 млн. лева за лечение на онкоболни

Две са предложенията, внесени в местния парламент от Община Пловдив. Едно от тях е направено от зам.-кмета Тодор Чонов по искане на временния управител на Онкодиспансера доц. д-р Пламен Фотев, който иска съгласие на съветниците  да закупи втори линеен ускорител  ново поколение за 5 млн. лева с ДДС. По-голямата част от тази сума - 4 млн. лева, ще бъдат представени под формата на заем по програма Джесика от „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Банка ДСК” АД.

Цветан Цветанов в интервю за „Марица“: Ще се възползваме от разнобоя Димитров-Тотев

Чиновниците взимат 190 лева повече от бачкаторите

Средната заплата в Пловдивска област е със 165 лева по-ниска, отколкото средната за страната. Данните са на НСИ и се отнасят за третото тримесечие на кризисната 2020 г. По размер на трудовите възнаграждения отново сме на седмо място в България със средно ниво от 1208 лева. Пред нас са София град /1855 лв./, София област /1297 лв./, Враца /1262 лв./, Варна /1259 лв./, Стара Загора /1226 лв./ и Разград /1218 лв./. 

Анте Аралица е ябълката на раздора между Бруно Акрапович и Локо

Каквото и да говори Бруно, Анте Аралица е ябълката на раздора, разкри собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пред репортери. "Футболистите, докато имат договори, са играчи на Локо Пловдив. Няма клаузи в договора на Акрапович. Когато един човек реши да предаде друг, хубаво е да си тръгва“, каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?