46

Четете в "Марица" - Белодробна посреща първите бежанци до края на май

В новия брой на вестник "Марица" очаквайте:

Закопчаха колата на бременна пловдивчанка, докато опитва да плати за Синя зона

Бременна шофьорка от Пловдив се оказа в центъра на абсурдна ситуация. Дамата паркирала колата си на бул. "Марица-север" по обяд в сряда. Веднага след излизането си от автомобила жена изпраща СМС на номер 1332. Получава отговор, че не може да заплати за паркирането, понеже возилото вече е маркирано за поставяне на скоба. Решава, че е грешка, и изпраща второ съобщение. Следва идентичен обратен отговор. 

Икономиката ни може да излезе на плюс от войната. Това прогнозира в интервю за "Марица" депутатът от ДБ Владислав Панев. Дали горивата ще ударят цената от 5 лева четете в утрешния брой на вестника.

Белодробна посреща първите бежанци до края на май

Първите бежанци от Украйна ще бъдат настанени в Белодробна болница до края на май, след като се ремонтират санитарните възли и се пусне топлата вода.Тази прогноза направи бизнесменът и почетен консул на окупираната държава Димитър Георгиев. В края на миналата седмица двамата с кмета Здравко Димитров обсъдиха последните стъпки за преустройството на бившата болница на Цариградско шосе в Център за временно настаняване на бежанци. 

Розоберът закъснява, започва с 2.50 лв. за килограм цвят

По-висока изкупна цена на розовия цвят очакват производителите на маслодайната роза от тазгодишната реколта. Тя категорично ще  надхвърли миналогодишната от 1.60 лв./кг. Вече имаме договори с преработвателите за розобера,  стартовата цена, за която се споразумяхме с тях, е 2.50 лв. за килограм розов цвят. Това заяви пред „Марица“ Зара Клисурова, председател на Съюза на производителите на етеричномаслени култури в България. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тръмп

Тръмп

08.05.2022 | 22:26

"Определено да си бежанец от Украйна в България си е далавера, споделя украински шофьор на автобус, който случайно засякохме на Българо – Румънската граница, автобуса беше пълен с хора, но посоката на пътуване му беше Украйна. На нашият въпрос, дали се прибират в Украйна, неговите пътници, той отговори положително, но добави, ще се върна в Слънчев Бряг, след няколко дена, защото има други украинци, които искат да дойдат да почиват безплатно на вашето море. Виждайки изненадата ни, шофьора започна да се смее и да ни пита, ама вие не знаете ли? Сега на най – голяма далавера са всички онези украинци, които се пишат бежанци в България, идват за по – месец, настаняват ги безплатно в хотели, хранят ги, а накрая дори им превеждат по 380 лв в банковата сметка заради факта, че са си починали добре. Зададохме въпроса: – Но как, нали се води, война? Нали бягат хора? При, което шофьора на украинският автобус просто ни помоли да проследим трафика на украинските автобуси, към Украйна и обратно през последните две седмици, ще видите как се прибират пълни и се връщат пълни."

Отговори
9 4
Спокоен

Спокоен

09.05.2022 | 07:14

Пожелавам същата "далавера" да се случи и на децата ти, скоро!

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?