1553

Четете в "Марица": Белащица иска от Пловдив 6,1 млн. лв. Ами сега?

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки.

 

Белащица иска от Пловдив  6,1 млн. лв.

Инициативният комитет, който организира референдум за отделянето на Белащица от община "Родопи" и присъединяването й към Пловдив, внесе предложение до кмета на Пловдив да се предвидят средства в актуализацията на бюджет 2022 на големия град.

Негов автор е Павел Гимишев. По информация на "Марица" за строителство се искат да бъдат вложени около 6,1 млн. лв., а за проектиране инициаторите на отделянето на селото са пресметнали, че ще са нужни около 450 хил. лв.   

Кабинетът "Петков" раздаде щедри подаръци към общините на прощаване

Пловдив получава 18 млн. за реконструкцията на Голямоконарско шосе, но на хартия. Местната администрация все още не е обявила поръчка за избор на изпълнител на важния обект. Ако не успее да оползотвори 9 млн. до края на годината, парите ще се върнат в републиканския бюджет  

Не съм убеден в ползата от общи листи с ДБ

– ветрилото на нашите избиратели е по-широко. Тава казва в интервю за „Марица” депутатът от ПП Константин Бачийски.

 

Топлото тази зима поскъпва драстично

Макар и стартът на отоплителния сезон да е все още далеч, репортерска проверка на "Марица" показа, че пловдивчани вече мислят за студените месеци и как отоплението през зимата ще се отрази на семейния бюджет. Увеличението при различните източници на топло е между 50 и 100 процента. 

 

Колите на инвалидите и електромобили ще престояват без пари до 3 часа в Синя зона

След това престоят ще се заплаща. Новият режим е записан в Наредбата за организацията на движението и паркирането  в Пловдив, която ще се обсъжда утре в Общинския съвет.

 

Гръцки хотелиери начисляват такса климатик за стаите си

Собственик на студия на остров Тасос например начислява допълнителна такса от 5 евро на ден при ползване на климатик. Тя е извън цената на нощувката и туристите избират на място дали да доплатят или да се потят в жегите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ЖИТЕЛ на С. БЕЛАЩИЦА

ЖИТЕЛ на С. БЕЛАЩИЦА

31.07.2022 | 23:40

Гимишеееерф ти не си БЕЛАЩИЦА.........ти си. .....капка в. БЕЛАЩИЦА........

Отговори
2 0
Дано го прочетете! Задължени сте!

Дано го прочетете! Задължени сте!

31.07.2022 | 23:01

„Журналист, достоен за името, притежава критичния дух, достоверността, точността, почтеността, справедливостта, безпристрастността, за стълбовете на журналистическото действие; поддържа обвинението без доказателства, намерението за нараняване, промяната на документи, изопачаването на факти, присвояването на изображения, лъжи, манипулация, цензура и автоцензура, не проверяване на факти, за най-тежки професионални злоупотреби“ https://www.francesoir.fr/videos-le-defi-de-la-verite/laurence-beneux

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?