Следвайте ни

Четете в "Марица: БДЖ ни иска четвърт милион за "подарения" тунел под Гарата        

viber icon

Новият брой на вестник "Марица", който ще излезе утре (18 януари), ще ви информира за актуалните събития в живота на Пловдив. Ето и най-интересните заглавия: 

БДЖ ни иска четвърт милион за "подарения" тунел под Гарата                                        
Община Пловдив ще плати от бюджета си 251 200 лева за два имота на „БДЖ - ПП” ЕООД,  които попадат в  трасето на транспортните връзки с бъдещия пробив под Централна гара. Предложението за придобиване на земята на бул. „Васил Априлов” 3 и ул. „Акад. Петър Динеков” от южната страна на жп линията  за втори път ще се обсъжда на сесията на местния парламент,

Деца и родители газят в локви и кал на път за забавачката                                    
Напрежение в "Захарна фабрика" заради дейностите по Водния цикъл. На "Полк. Дрангов" им наляха асфалта за една нощ, след като заплашиха с нови протести. Трябва ли и ние да вадим плакатите, за да се стегнат строителите, питат хората от квартала.

Нелегални купонджии отнесоха 85 глоби                                            
Рожденият ден на боса на ресторант „Рибарника“ Димитър Тодоринов в „Тракия“ завърши с десетки актове и глоби за домакините и гостите. Полицията и РЗИ атакуваха заведението в петък вечерта и свариха там над 50 купонджии, сред които и певеца Милко Калайджиев.

Държавата изгражда нов водопровод в Брестовица                                                            
Държавата ще се ангажира с финансиране на изграждането на нов водопровод в пловдивск​ото село Брестовица, за да спрат веднъж завинаги проблемите на хората там с качеството на питейната вода. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, която е разговаряла по темата със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков.

Загубите за туризма у нас ще стигнат 5 млрд. лева                                                   
Над 4,5 млн. туристи са пренощували в местата за настаняване в България през 2020 година. От тях над 3,3 млн. са българи, а чужденците са едва 1,2 млн.Срив на чуждестранните туристи е с цели 775% и е основната причина за загубата, която секторът е генерирал през 2020 година.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

хайде общинарите да се научат

хайде общинарите да се научат

17.01.2021 | 21:50

Щом са собственик ще искат да им се плати, в противен случай това е безстопанственост! Освен това явно не се прави разлика между НКЖИ и БДЖ, които са отделни дружества. НКЖИ управлява инфраструктурата и по неин проект се строи подлеза. БДЖ е превозвач и притежава само влаковете, с които се превозват пътниците. БДЖ плаща на НКЖИ за ползване на инфраструктурата. БДЖ не е страна по договора за изграждане на подлеза и не ги интересува ще има ли подлез или не.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?