46
Следвайте ни

Четете в "Марица" - Бързи измамници и бавни куриери спъват онлайн шопинга

viber icon

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, очаквайте тези и много други интересни авторски разработки, теми и интервюта:

Замразяват такса смет в ковид кризата

Градът генерира все повече отпадъци с разрастването си. Почистването на Пловдив през 2022 година ще струва 46,4  млн. лева.

С разрастването си Пловдив генерира все повече отпадъци. Нарастват броят на контейнери за боклук и пробегът на сметовозите. Увеличава се и държавната такса за депониране на отпадъците. Според прогнозата стойността на всички планирани разходи по комунаалните дейности за 2022 г. ще надхвърли 46 млн. лева при планирани 36 милиона за тази година. ​

Поне 50 лева отгоре за пенсионерите след 1 януари

Антикризисните добавки към пенсиите ще бъдат продължени и след 1 януари 2022 г., като месечният им размер ще е минимум 50 лв. Това обеща социалният министър Георги Гьоков вчера. По думите му, финансовият министър Асен Василев го е уверил, че има вероятност помощта да е дори с 10-12% по-висока от 50 лв., тоест около 55 лв.

Гьоков уточни, че добавки ще има, докато има здравна криза и ограничителни мерки.

Районните кметове бойкотираха мъжкия разговор с Пламен Райчев

Нито един от шестимата районни кметове не отидоха вчера на срещата със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев, който ги покани да кажат защо му искат оставката. 

Райчев ги очакваше в заседателната зала на 12-ия етаж в бившия партиен дом, където на бюрото бяха наредени папки с проектите. Имаше и карта на Пловдив с основните обекти, които екипът на кмета Здравко Димитров възнамерява да изпълнява. 

Райкметовете, които ден преди това дадоха пресконференция за медиите в местната централна на ГЕРБ, не са сметнали за необходимо да предупредят Райчев, че имат служебни ангажименти по същото време. 

В условията на пандемия: Бързи измамници и бавни куриери спъват онлайн шопинга

Насред ковида пазаруването по интернет остана най-лесният и сигурен начин да осигурим подаръци за децата и най-близките си хора. По-предвидливите вече го направиха по време на Черния петък. Онлайн търговията обаче е колкото лесна и бърза, толкова е опасна и крие рискове.

Измамниците постоянно измислят нови схеми, за да крадат пари и лични данни. Те много добре са осведомени кои са желаните стоки и насочват усилията си именно там, използвайки ги като примамка. 

Атака от сравнително нов тип стъпва на основите на фишинга. Разликата е, че измамниците не нападат по електронната поща или чрез изскачащи прозорци в интернет, а чрез СМС. Този нов елемент дава името „smishing” (смишинг) на новата схема. Измамата вече се разпространява и във вайбър.

Калоян Стайков, икономист: Мораториумът е най-абсурдното решение, скокът на цените е неизбежен

На фона на изключително много натрупани загуби в сектора те решават да замразяват цени! Защо не замразиха цените, по които „Булгаргаз” продава природния газ, ами замразяват цените на „Топлофикация”? Защо не замразиха цените на борсата, а правят това за мрежовите компании, които си купуват тока от борсата? Това заяви в интервю за „Марица“ икономистът Калоян Стайков. 

Елена от Кричим се сдружи с бившата на Роналдо

Хубавата Елена от Кричим успя да впечатли с чара си и Адриана Лима, бившето гадже на футболната звезда Кристиано Роналдо. Неотразимата бразилка  участва в журито на конкурса "Мис Вселена". Елена Данова пък представи България в надпреварата. Двете си пуснаха обща снимка, на която са засмени до уши.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?