1553
Следвайте ни

Четете в "Марица": Бъркат бетон до Пловдив с пепел от тецове

viber icon

В последния уикенд преди Рождество Христово отново сме ви приготвили солидна порция от интересни и любопитни четива. От страниците на "Марица" и в сайта marica.bg ще може да прочетете най-актуалните новини, случки, инициативи, интервюта, както и интригуващите истории на колоритни личности. Ето и някои от акцентите:

 

Бъркат бетон с пепел от тецове

 

Пепел от топлоелектрическите централи ще се използва за производството на бетон. Революционната технология се използва от „Златна Панега Цимент" АД, като дружеството е входирало инвестиционно намерение в РИОСВ-Пловдив.

Освен пепелта от котлите ще се оползотворят също сгурия и шлака. Проектът ще се реализира в бетонов център в сeло Войводиново, който се намира в местността "Баш пара". 


Руската избира ученик и клас на годината


Изявени ученици от ЕГ „Иван Вазов“ са в оспорвана битка за титлата "Ученик на годината". Паралелките пък се състезават по успех, отлична дисциплина и най-малко отсъствия, за да заслужат приза "Клас на годината".

 


Школски хор стана люпилня за министри


Ако си пял в хор "Лира" на Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково, значи имаш качества и за министър. Най-прясното доказателство за това е 31-годишният бакалавър по театрално изкуство Атанас Атанасов. Младежът оглави културното ведомство в новото правителство.

Вицепремиер и финансов министър в него е по-големият с 13 г. Асен Василев. Той също е пял в прочутия хор. Както и настоящият депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов.

 

Светът не бива да се връща към ядрения ужас на 1962-ра  

- интервю с Любомир Кючуков, дипломат и анализатор

 

Имах няколко съдби, но Бог ме запази за „Хермес“

- интервю с издателя Стойо Вартоломеев по случай 30 г. ИК "Хермес"

 

Суворов от Родопите спял на Мечи чал, за да не пропусне тренировка

Живот по спартански е било ежедневието на един от легендарните състезатели и треньори по ски алпийски дисциплини от близкото минало, Георги Милушев-Тренера. През 2019 г. Българската федерация по ски отбеляза неговата 75-годишнина и му връчи възпоменателен плакет за цялата му дейност в ски спорта. А в Чепеларе преди броени дни Тренера представи книгата си „Ските - любов и съдба“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?