46
Следвайте ни

Четете в "Марица" - Банкоматът щипва вече и пенсиите

viber icon

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми, разработки и интервюта:

Гола снимка лъсна в хромбука на петокласник

Снимката на гола жена в неприлична поза изскочи на екрана на училищния хромбук на петокласник от ОУ „Алеко Константинов“. Момчето е от паралелка, в която от тази година се прилагат технологиите.

Подготвят  бул. “Христо Ботев“ за асфалт

Ремонтът на бул. „Христо Ботев“  се възобновява и строителите от вчера започнаха подготовката за асфалтиране на северното платно в участъка от Централна гара до Коматевския възел. През миналата седмица те бяха принудени да спрат заради дъждовете, но наваксваха през уикенда.

Наплив за трета игла в Пловдив

На фона на драстичния спад на интереса към ваксинацията сред пловдивчани през последните месеци се наблюдава и една положителна тенденция ​- наплив от вече имунизирани да получат трета игла. По данни на РЗИ, над 830 жители са отишли да им бъде поставена бустерна доза за по-малко от месец. Официално градската здравна инспекция започна да я слага на 30 септември. С тази бройка Пловдив гони София (2000 дози) по желаещи да имат трета игла

Хисаря кандидатства за списъка на ЮНЕСКО

Хисаря може да бъде вторият български град, който ще влезе в списъка на обектите под закрилата на ЮНЕСКО. Общинската администрация вече подготви документи, които да представи пред световната организация за опазване на културното наследство. Това заяви пред „Марица“ кметът на Общината инж. Пенка Ганева. 

Банкоматът щипва вече и пенсиите

От Нова година една от най-големите банки започва да таксува възрастните хора при теглене на пенсия от банкомат. В тарифата на Банка ДСК е заложено, че услугата ще струва 0.15% от дръпнатата сума, но минимум 30 стотинки. Досега хората от третата възраст теглеха парите си безплатно от АТМ на банката. 

Как Европа се вкара в капана на енергийна криза

В навечерието на зимата рязкото увеличение на цените на горивата прикова вниманието на основните вносители на газ, предимно европейските държави. В момента за всички - и за политиците, и за икономистите, и за всички граждани на Евросъюза - е важно да разберат каква е причината за толкова рязък скок на цените и как вносителите на газ възнамеряват да се измъкнат от тази ситуация. Това пише в анализ за енергийната криза в Европа и у нас политологът Петър Клисаров 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бат Митко

Бат Митко

17.10.2021 | 21:52

Това за теглене на пенсиите без такса не е вярно! Винаги са ми взимали такса. И не само на мен!

Отговори
21 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?