Следвайте ни

Четете в "Марица": Балоните с развитието на Пловдив се пукат следизборно

viber icon

Стартът на новата седмица няма да е същият без вестник "Марица".  Той ви чака на павилионите утре, акцентите сега:

 

Дават безплатно хромбуци на училищата


Училищата в Пловдив ще могат да заявят хромбукове и да ги получат, без да похарчат нито стотинка за тях. Устройствата, които са по-подходящи за образователни цели от лаптопите, ще дойдат през МОН по програмата REACT-EU.

 

Пандемията увеличи с 15% смъртността в Пловдивско


Пандемията от коронавирус рязко вдигна нивото на смъртност сред населението в Пловдивска област. През 2020 г. броят на починалите е 11 569 души. В сравнение с предходната година техният брой е нараснал с 1800 души, което надвишава 15 на сто.

 

Балоните с развитието на Пловдив се пукат следизборно


За това, че балонът с бюджета бързо ще се спука, имаме потвърждение още в отчет за първото тримесечие.  Разходите са общо 65 млн. лв., при 64 млн. лв. за 2020 г. В структурата обаче имаме негативни тенденции -  разходите за заплати се увеличават от 33 млн. лв. на 39 млн. лв., а капиталовите разходи намаляват от 8 млн. лв. на 3 млн. лв.


Мозайките върху 2000 кв.м са големият хит


Епископската базилика е открита по време на спасителни археологически разкопки в периода 1982-1986 г. Общата и дължина е 82,80 м, а ширината и е 36 м, което я прави най-голямата раннохристиянска сграда от IV-VI век на територията на България и една от най-големите на Балканите.

 

Сложиха на тезгяха бивша казарма в Ягодово


Министерство на отбраната обяви на търг имоти с отпаднала необходимост в цялата страна. Един от най-скъпите е в землището на с. Ягодово край Пловдив и е 115, 165 дка. Върху него има 46 сгради, които ще придобие бъдещият собственик. Търгът ще се проведе на 13 май т.г., а началната тръжна цена е 1 251 000 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?