1553

Четете в "Марица": Българите търсят нова партия и скоро може да я получат

След бурната изборна нощ ви очакват най-горещите новини, анализи, коментари по темата. Естествено,  на страниците на утрешния брой на в. "Марица". Акцентите:

 

ГЕРБ с четирима депутати, Пейков пренареди листата на ПП-ДБ 

Коалицията ГЕРБ​ СДС ще прати четирима депутати от Пловдив в новото Народно събрание, докато ПП-ДБ ще се задоволи с двама. Толкова ще класира и "Възраждане", а ИТН, БСП, "Величие" и ДПС ще добавят по един. Това сочат сметките след окончателното преброяване на протоколите от вота на 9 юни. В предходния парламент партията на Бойко Борисов взе три мандата, докато ПП-ДБ заслужи четири. Кои ще са народните избраници на ГЕРБ от 16-и МИР, ще зависи от софиянците в пловдивската листа, които могат да влязат и от друг район.     

 

Китайци вдигат втори завод за авточасти край Пловдив

Китайският холдинг Shanghai Unison Aluminium Products Co. Ltd, който вдига край Пловдив завод за авточасти за "Тесла", "Волво", "Мерцедес" и др., има намерение да разширява дейността си в Тракия икономическа зона (ТИЗ) с още едно предприятие. Това обяви вчера новият посланик на Китай в България Дай Цинли. Дипломатът присъства на връчването на сертификат за инвеститор ​Клас А на „Зиес Юръп“ ЕООД.     

 

Българите търсят нова партия и скоро може да я получат

твърди Евелина Славков, социолог, в интервю за "Марица". Пресоляване с евроатлантиза и протестен вот изстреляха "Величие"; Експертен кабинет без ключови политически лица може да спаси положението за година и нещо

 

Стотици с чували изкараха безсънна нощ в Панаира                                                                

Безсънна нощ в 13-а палата на Панаира в Пловдив изкараха клетниците, които трябваше да отчетат протоколите от изборите 2 в 1. Дълга опашка на хора с чували и чанти с бюлетините и протоколите се изви в 16-а РИК. Едни дремеха, седнали, утрепани от умора, други си приказваха и пиеха поредното кафе, а една жена припадна и се наложи медицинският екип да се погрижи да я реанимира.

 

ПП-ДБ катастрофира тежко в Пазарджик                                                                                        

ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила в Пазарджишко и след вота 2 в 1 в неделя. Коалицията получи доверието на 26,88% от гласувалите за народни представители. С минимални разлики на втора позиция се нареди ДПС. За партията на Доган вота си са дали 22% от участвалите в избора на депутати.

 

Крайнодясното цунами не успя да залее Европа                        

Подем на крайната десница, политическо земетресение във Франция, евентуален нов мандат на Урсула фон дер Лайен като председател на Европейската комисия, отстъпление на Зелените и успехи на проевропейските партии в Централна Европа.

 

Изкуствени дъждове ще спасят земеделието от сушата                                                         

България трябва да започне опити със създаване на изкуствен дъжд, т. нар. извалявания от потенциални облаци, което е в интерес на земеделието, водните ресурси и туризма. За това апелира Димитър Иванов, български експерт и метеоролог от Световната метеорологична организация, която е с централа в Женева. Според него в Южна Европа и на Балканите като цяло намаляват валежите, затова тези експерименти могат да противодействат на измененията на климата и недостига на вода

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 5 оценки
3.8/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?