1939

Четете в „Марица“: Багерите разкопали "Марица-юг" без влязло в сила строително разрешение

 
В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми
 

Багерите разкопали "Марица-юг" без влязло в сила строително разрешение

Констативен протокол за нарушение при строителството на пробива до Водната палата е съставен в РДНСК-Пловдив, стана ясно след срещата на група пловдивчани с шефа на дирекцията инж. Мария Дончева. Срещата беше организирана със съдействието на бившата общинска съветничка, сега градски лидер на КОД Пепа Деведжиева. Документът ще бъде връчен на Община Пловдив, изпълнителя на обществената поръчка „ИСА-2000” и строителния надзор, които имат седем дни срок за обжалване.

Ресорният зам.-кмет Пламен Райчев заяви, че няма информация за подобни констатации на РДНСК  и би могъл да коментира само на базата на документ.

В утрешния брой на „Марица” ще прочетете и други позиции по повод на кръстовището на две нива, което започна да се строи преди две седмици.

Икономистът Красен Станчев: Съревнованието да се подпомагат всички вкарва държавата в дългова спирала

По закона за публичните финанси всеки един бюджет би трябвало да се основава на 3-годишна прогноза за предвидените приходи и разходи и когато има големи дефицити, следва да се предвиди период, в който те да бъдат преодолени. Сегашният парламент започва да работи прекалено късно. В нормални години до това време обикновено са минали данъчни закони и са подготвени законите за бюджетите на Здравната каса и на НОИ. Така че по-добре е да има някакъв бюджет. В момента не е готова и 3-годишната макроикономическа прогноза, твърди в интервю за „Марица” икономистът.

Шофьор търси възмездие в Страсбург заради дефектни тестове за дрога

За пръв път се сблъсква с дефектен тест за наркотици преди 2 години. Тогава е спрян за проверка от полицаи. Тест с Drugcheck 3000 показва, че е положителен за амфетамини. Асеновградчанинът оспорва показанията и дава кръвна проба. Това не му спестява преживения кошмар - правят обиск на жилището му, вземат му книжката, свалят номерата на колата. В рамките на 5 месеца Емил чака да излязат резултатите от кръвната проба. Когато най-сетне това се случва и става ясно, че резултатът е оспорен, прокуратурата се произнася с решение, че е невинен. 

Три години след раждането си момченце ще получи официално име

Тригодишно момченце, родено в калояновското село Иван Вазово, ще получи име и акт за раждане едва тези дни, и то по съдебен ред. Това става, след като прокуратурата и съдът са предприели необходимата процедура по Закона за гражданската регистрация. Служител на общинската администрация в Калояново ще реши дали детето ще бъде записано с името Буда, както майка му го нарича, или ще му даде друго име.

Родни зеленчукопроизводители направиха фурор в Париж

Родни производители на зеленчукова продукция направиха фурор на провелото се в Париж преди дни най-голямо световно изложение за храни и напитки - SIAL 2022. На колективен щанд продукцията си представиха „Деив-2007“ ЕООД, „Екофрут К и К“  EООД, „Навона“ ООД, „Оранжерии Гимел“ АД, и „Амитица” ООД. Четири от петте фирми участнички в престижния форум развиват активна дейност в района на Пазарджик. 

Още много интересни новини четете в агро приложението на „Марица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
davidof

davidof

25.10.2022 | 12:38

бърза и надеждна оферта за заем без разходи Аз съм частен кредитор, който предлага много изгодни и лесно достъпни кредитни услуги. Предлагам заеми при лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 800 000 евро с изплащане от 1 година до 25 години. Свържете се с нас за повече информация. Имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?