Следвайте ни

Четете в "Марица": Автомобилите на газ с по-нисък данък

В новия брой на „Марица“ четете:

 

Автомобилите на газ с по-нисък данък

Автомобилите с газови или метанови уредби може в бъдеще да се облагат с по-нисък данък МПС. Това ще стане възможно, ако се приеме предложеният проект за промени в Наредбата за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства.

 

Парите на ВИС 2 и три източени банки не стигнаха за един стадион под тепетата

Седем кметски мандата след Десети ноември насам, парите на ВИС 2 и три източени банки не стигнаха не стигнаха и за един читав стадион в Пловдив. Макар през местните клубове да минаха цяла дузина мастити инвеститори, спортните съоръжения са в окаяно състояние. Общината също не успя да забие поне един пирон, за да покаже, че се грижи за спортната инфраструктура като добър стопанин. Тотален провал през годините претърпяха и всички опити за успешни публично-частни партньорства.

 

Обявиха 3483 места за първолачета

3483 места за първолаци обявиха директорите на началните и основните училища в Пловдив. От вчера електронната система за централизиран прием е отворена за регистрации на родители, които да посочат до 5 желани училища, и критериите, по които ще получат точки за участие в първото класиране на 5 юни.

 

Единствената овчарка в Родопите: Прекупвачи ни вземат агнетата на безценица

рекупвачите купуват родопските агнета на безценица, извиват ръцете на фермерите да ги продават на 4.50 лв. за кило живо тегло. В същото време, за да може фермерът да си плати само разходите, цената трябва да е поне 6 лв., казва единствената овчарка в Родопите Даниела Чакърова - Дънди от чепеларското село Проглед. С мъжа Никола гледат стадо от 350 овце, като 280 от тях са каракачански, останалите са кръстоска. Овцете им ядат екологична билкова паша високо край връх Рожен. Сигурен пазар за стоката си обаче от години нямат.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?