4020

Четете в "Марица": Астролози взимат хляба на социолозите за изборите

В Деня на независимостта не пропускайте вестник "Марица". Отново сме ви подготвили интригуващи и любопитни четива. Местните избори наближават, а с тях и политическите страсти се нажежават. Ето и част от акцентите:

Пет лева за е-медицинска бележка за учениците

Е-бележката за извиняване на отсъствията на учениците няма да бъде безплатна, въпреки обещанията на властта при представяне на нововъведението миналата седмица. Всеки личен лекар е свободен да определя цена за услугата, тъй като медицинският документ не влиза в безплатния пакет от услуги, които се покриват от бюджета на Здравната каса, обясниха от здравното министерство. Електронната извинителна бележка ще влезе в сила от 1 октомври. 
В Пловдив например някои джипита въобще не взимат такса за издаването на заветния документ на хартия за ученици и деца в детски градини. Други обаче таксуват услугата между 2 и 5 лева, показа репортерска проверка из ДКЦ-тата. 

Ретроградният Меркурий спъна решението на Борисов на кого да заложи в София и
Пловдив

Астролози взимат хляба на социолозите за изборите

Астролози, нумеролози и обикновени гадатели са напът да вземат хляба на социолозите преди задаващите се избори. Причината е в тежкото суеверие, което е налегнало много от родните политици. Най-драстичният пример е сагата с ретроградния Меркурий, който спъна номинациите в ГЕРБ.  Лично Бойко Борисов призна, че докато най-малката планета е на заден ход няма да обяви кандидат за кмет на София. Ретроградният период, който винаги е блокирал всякакви решения на бившия премиер, приключи на 15 септември, но и след това играта на нерви продължи. А покрай София настана пълно затишие и за номинацията на Борисов за управник на Пловдив. По същия начин през 2016 г. астрологията забави и обявяването на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ.

Тарикат бетонира кашпа на улица в Стария град

Пловдивчанин бетонира кашпа в средата на кръстовище в сърцето на Стария град, видя репортер на "Марица". На наглата постъпка стават свидетели десетки български и чуждестранни туристи, които минават ежедневно през това оживено място, рискувайки да си счупят крак или да катастрофират. Според записи на камерите в района и сигнали на жители от околните къщи до
компетентните институции, поставянето на цветарника е дело на Хаик Таквор Гарабедян, живеещ в непосредствена близост - на ул. „Константин Стоилов“ № 40. Целта е тя да играе роля на преградно съоръжение за недопускане на автомобили пред и около дома му.

Интервю

Това е звезден миг в нашата история, един от най-важните дни в историята на модерна България. И този акт, осъществен изключително професионално от тогавашния ни политически елит, узаконява, на практика, това, и завършва успешно започнатото по време на Съединението. Това заяви за „Марица“ известният историк проф. Пламен Павлов. През 1908 г. българският елит решава да покаже на света, че не сме се отказали от сънародниците ни в близката чужбина. 22 септември години наред беше изтрит от календара като празник заради неприязън към цар Фердинанд. Тогавашни наблюдатели ни наричат Япония на Балканите, припомни проф. Павлов.  

Маратон от сватби в Стария град,16 брака за три дни

Маратон от сватби стартира в Стария Пловдив от днес до неделя. Има заявени общо 16 сватбени ритуала - два на 22.09., седем на 23.09. и още седем в неделя, което е своеобразен рекорд и знак за доверие, разказват от ОП "Радостни обреди".   По традиция през есента върви партньорският проект между ОИ "Старинен Пловдив"; и ОП "Радостни обреди"; "Море от любов в Стария град". Той предлага изнесен сватбен ритуал в знаковата зона до фонтана на ул. „Съборна“.

Съботен гост
Милена Славова: Пожелах на едни депутати децата им да си сменят пола

Обсъжда се закон да се забрани хормонална терапия и смяна на пол до 18 години. Това, за което говорих преди малко и подкрепям с две ръце. Проектът обаче беше отхвърлен от ПП и ДБ. Затова им пожелах в социалните мрежи децата им да си сменят пола още като малки, за да видят за какво става въпрос. Техните народни представители не слушаха абсолютни доказателства,
представени от доктори и специалисти, свързани с темата. Просто се подхилкваха.  Това заяви за „Марица“ популярната изпълнителка Милена Славова. Не съм против гейовете, в Англия ходих на техен парад, атакуват ме извратеняци. Учител от Кьолн се оказа един от тези, които ме заплашваха.
-  Не приемам да мътят главите на малките още от детската градина, категорична е изпълнителката.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?