2374

Четете в "Марица": Апартамент в Пловдив удари 500 лева за нощувка

Интересни новини и интервюта с топ експертите ще прочетете в утрешния брой на в. "Марица". Ето и някои от акцентите:

 

Кметовете стават основни информатори на полицията

Общински и селски кметове влизат масово в ролята на информатори на полицията, за да помогнат на МВР в битката срещу джигитите на пътя. Те ще докладват за системни пътни нарушители на своя територия, лични подозрения и наблюдения за тях, както и детайли за забелязани престъпни прояви.

Това става факт след депешата на главния секретар на силовото ведомство гл. комисар Петър Тодоров, спусната към всички областни дирекции на полицията в страната. 

Апартамент в Пловдив удари 500 лева за една нощувка

Свободни места за нощувки в Пловдив за следващия уикенд няма, а цените са в небесата. Причината е рок фестивалът Hills of Rock, който ще се проведе от 21 до 23 юли.  

Вчера, 9 дни преди старта на феста, хотелите и къщите за гости в града вече бяха заети почти на 100%. В резервационната система booking.com за датите на феста все още присъстват само шест хотела  с по една-две свободни стаи. 

Вдигат с 20%  парите за обществените поръчки

С 20 процента ще бъдат завишени цените на обществените поръчки на пет важни за Пловдив инфраструктурни обекта. Това са подлез „Модър ​- Царевец”, реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър”  и ул. „Царевец”, ремонтът на Кукленско шосе и смяна на ВиК по проекта за водния цикъл на Брезовско шосе -„Дунав”. 

Четете в "Марица" интервюто с кредитният консултант Десислава Николова: Очаква се вдигане на лихвите и по заемите, и по депозитите

Реалистичен и близък е рискът банките у нас да вдигнат лихвите по кредити. Факт е, че към момента банките наистина са много, много ликвидни, защото за продължителен период имаха късмета да си осигуряват евтин ресурс. Всички очакваме заседанието на ЕЦБ този месец, когато със сигурност ще бъдат повишени лихвените проценти.

400 украинчета в наши училища наесен, прииждат още 
Най-малко 400 украинчета, чиито семейства бягат от войната, ще учат наесен в училища в Пловдивска област.  Толкова са децата от подготвителна група до 12. клас, които вече са подали документи, а всеки ден идват още, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова.

Хип-хоп звездата Skepta ще тресе Гребната база  

Британският рапър и топ музикален продуцент Skepta ще превземе Гребната база от 20 часа тази вечер с хитовете, оформили цяла хип-хоп и грайм епоха. Това е негово първо участие в България. Определяйки стандартите не само за музиката в родната си Великобритания, но и за цялата съвременна британска култура по света, Skepta се утвърждава като един от най-важните и влиятелни артисти в музикалната индустрия днес.

Пловдивчанка нагости "Iron Maiden" в София

Бизнес дамата Свилена Русева и нейният екип нахрани музикантите от "Iron Maiden" преди концерта им София миналата вечер. Пловдивчанката бе определена да отговаря за кетъринга на групата. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Авакум Заков

Авакум Заков

15.07.2022 | 00:47

Едно не разбирам работилите за държавата преди ги обявяват за доносници а сегашните които чуруликат на властта какви са? Патриоти? Не благодаря.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?