Следвайте ни

Четете в Марица: "Ален мак" става бизнес и логистичен център

viber icon

Вижте по-интересните теми, които може да прочетете в новия брой на вестник "Марица":

 

134 000 коли блокират входовете на Пловдив всеки ден

Натискът върху трафика в Пловдив се увеличава ежегодно и задръстванията ще стават все по-големи, ако Общината не инвестира в разширяване на пътната мрежа. По улици и булеварди всеки ден се движат над 200 000 автомобила, а други 134 000 влизат, излизат или преминават транзитно през града. 

 

Кандидат-първолакът дава данни за братята и сестрите            
Малчуганите ще ползват бонус за батко или кака в желаното училище само ако всички деца от семейството са регистрирани на един адрес. Проверките на декларираните данни ще се правят още при внасянето на заявленията, а не при записването. При кандидатстване на дете в първи клас, заедно с всичката необходима информация за него, родителите вече ще  декларират и данните за неговите братя и сестри. 

 

Полиция и екоинспектори влизат в Шекера    
Полиция, служители на РИОСВ-Пловдив и Пловдивският общински инспекторат влизат в Шекер махала. Те ще проверяват за нерегламентирано горене на гуми и различни отпадъци в района. В планираната от екоинспекторите инспекция ще участват служители на реда от Трето РУ, РИОСВ-Пловдив и Пловдивски общински инспекторат. 

 

Домът на културата с 200 000 лв. приходи от билети     
Рекордните 200 000 лева приходи от билети отчете за 2019 година Домът на културата „Борис Христов”. Парите са при натоварване на Зрителна зала наполовина, понеже 15 дни от месеца тя се ползва от Държавна опера.

 

20 двойки се венчаха на 20.02.2020, кметът разписа два брака
Общо 20 двойки в Пловдив избраха късметлийската според нумеролозите дата 20.02.2020 г., за да минат под венчило. Кметът Здравко Димитров пък лично разписа гражданския брак на две от тях. Той  влезе в  ролята на длъжностно лице и връчи удостоверенията първо на Кристина Попова и Николай Лечев, а след това и на Цветелина Кортенкова и Калин Коджаманов..

 

"Ален мак" става бизнес и логистичен център
Изтърбушените сгради на козметичния гигант от соца „Ален мак“ ще се превърнат в бизнес и логистичен център със складови помещения. Площите ще се отдават под наем. Това съобщи новия собственик на имота - хотелиерът Илия Пасков от Сандански.

 

В Ягодово и Катуница купуват винетка за 200 метра
Кметовете на селата Катуница и Ягодово подготвят протестно писмо до АПИ заради поставен знак за винетка. Табелата се появила преди няколко дни на надлез Скобелева майка, на 200 метра преди отбивката за селата Ягодово и Катуница. Това поставя жителите на близо 7 села от двете общини Родопи и Садово да купуват стикера за 200 метра.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?