44

Четете в "Марица": Ако в рейса е жега, звъним на горещ телефон

Вижте някои от по-интересните теми, които може да прочетете в утрешния брой на вестник "Марица".

 

Президентът сърфира върху вълната на растящия страх от голяма война. Това каза в интервю за "Марица" социологът и политолог доц. Петър Чолаков. Кой е възможният вариант за кабинет след 9 юни четете в броя на вестника. 

Канят президентката на Мексико да навести роднините в Пловдив

Новоизбраната президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум вероятно ще получи специална покана да посети Пловдив, откъдето са нейните баба и дядо по майчина линия. Инициативата идва от влиятелни еврейски фамилии под тепетата, които имат и родствена връзка с 61-годишната дама.

Изкуствен интелект за борба с тероризма показват на "Хемус 2024" 

 Безпилотни летателни и мореходни апарати, изкуствен интелект - решения за обучения и приложение за борба с тероризма и киберзаплахите, иновации в стратегическите комуникации, средства за наблюдение и контрол на данни в социалните мрежи. Това са специалните акценти в новостите във военното дело, които ще бъдат представени на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024”. Какво още може да видите четете в "Марица".

Ако в рейса е жега, звъним на горещ телефон

Над 30-градусовата жега в Пловдив, която ще продължи и в близките дни, рязко засили жалбите на пътници за липсата на работещи климатици в автобусите от градския транспорт.  Фирмите, които обслужват 29-те градски линии, са предупредени още през април, че трябва да подготвят охлаждащите системи за летния сезон. При липсата на работещ климатик собственик на фирмата ще се наказва с 300 лева.

Още четете в утрешния брой

Вот "Не подкрепям никого" не влияе на резултата

Възможност да се гласува с "Не подкрепям никого" ще има в бюлетините и за парламентарните, и за европейските избори. Протестният вот обаче не влияе на резултатите от 9 юни. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?