46

Четете в "Марица" - Ако Борисов е Меси, Габровски трябва да е поне Гави

В утрешния брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми, интервюта и разработки. Очаквайте ни!

45 минути в час пик от Панаира до "Кючук Париж"

Близо час е необходим на пловдивските шофьори, ако искат да минат с колата си от единия край на града до другия. Заради продължаващите ремонти в центъра и кварталите спънатият трафик през последните дни се превърна в истински ад.

Експеримент, направен от „Марица“, показа, че в час пик придвижването от кръговото на Панаира до „Кючук Париж“ отнема цели 45 минути. Тапите по трасето, което е 4,5 километра, следват една след друга, а почти на всяко по-голямо кръстовище в центъра напиращите автомобили трябва да изчакват поне два-три цикъла на светофара, за да преминат. Така средното време за придвижване става 10 минути на километър, или 100 метра за минута.

Защо се стига до гигантските задръствания и тапи, какво искат потърпевшите и какво казва властта - в темата на "Марица" на две страници в утрешния брой на "Марица".

Бившият министър на образованието и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Вълчев в разговор с журналиста Ивайло Йолчев за политическата ситуация: Ако Борисов е Меси, Габровски трябва да е поне Гави

Професор Габровски има пълна свобода да избира министрите си

Един експертен кабинет трябва да има поне две години хоризонт

Възможностите за манипулирани на машинния вот са много по-големи от хартиения

Улесняват строителството с електронни процедури

Строителният процес ще бъде изцяло цифровизиран, всички необходими документи ще се подават онлайн, съгласуването ще става по вътрешноведомствен и междуведомствен път, докато предприемачът ще подава заявление еднократно, ще бъдат създадени бази от данни за кадастър, свлачища, инвестиционно проектиране, ще се събират и съхраняват данни онлайн за всички строителни проекти на територията на страната и ще бъдат обучени достатъчно специалисти, които да обслужват всички тези цифрови системи както в държавната администрация, така и в бизнеса. Това е заложено в новата Стратегия за цифровизация на строителния сектор, публикувана за обществено обсъждане на портала strategy.bg, като реформата трябва да бъде изпълнена до 2030 г.

Още полезна и интересна информация от бранша - в приложението "Имоти"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

07.12.2022 | 08:22

Важното е да пълня чекмеджето с парите на балъците, гласуващи за ГЕРБ.

Отговори
0 0
История Славянобългарска!

История Славянобългарска!

06.12.2022 | 21:18

Ми тоя професор вече е аут!С какъв акъл Му се връзва на този негодник?Сега ще го използват и ще го изплюят и ще отиде на бунището на историята!

Отговори
8 0
Венко Измамата,съученик!

Венко Измамата,съученик!

06.12.2022 | 21:02

Не ,Марсола не е Тъпот оо!Той ее ,неговото име е,Ииваан ТъТъТоТоЕфф!Крааадееецаа на Плооовдивв!Откраднал над 100 милиона от Пловдивв!

Отговори
9 0
Боко не е Меси

Боко не е Меси

06.12.2022 | 20:13

а Бускетс.

Отговори
4 0
От Катар

От Катар

06.12.2022 | 20:01

Току що видяхме какво стана с Гави! Жалко за професора! Може би са му направили предложение, на което не може да откаже.Все пак мафията 12 години" управляваше" държавата!

Отговори
8 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?