4020

Четете в "Марица": Акад. Георги Марков, историк: На 3 март България възкръсна, заслужихме свободата с кръв

Най-интересното от новия брой на вестник "Марица": 

Започва почистването на джунглата по Марица                                                

Почистването на гората, избуяла в коритото на Марица, ще започне през март. "Изпращаме покана до избраната фирма да уточним графика", каза вчера за "Марица"  зам.-кметът по екологията Иван Стоянов. Той напомни, че в бюджета за тази година са заложени 1,5 млн. лева за санитарна сеч на реката в границите на Пловдив с дължина около 13 км.

Атрактивни празници и фестивали са икономическото чудо на селата

Местните празници започват да се превръщат в истинско чудо за малките населени места у нас. Зат​ова и родните общини им придават все по-голямо значение. От една страна, те носят радост на местните хора и гостите. От друга - голяма част от фестивалите и празненствата имат културно значение за съхраняване на традициите по места. Но все по-голяма сила придобива и икономическият ефект от тях.

Акад. Георги Марков, историк: На 3 март България възкръсна, заслужихме свободата с кръв               
„Трябва да празнуваме деня на Освобождението по стар стил - на 19 февруари; Нямаме основание за комплекс за малоценност, както ни внушават някои критикари; Пак политизираме историята и се въртим като ветропоказатели“

Съветниците си спасиха заплатите от 3 бона                            

Общинските съветници потвърдиха на сесията вчера предишното си решение за увеличение на  заплатите ​на 3080 лева, въпреки че то беше върнато от областния управител Илия Зюмбилев като незаконосъобразно. ​С абсолютното мнозинство те го потвърдиха за две минути без никакви дебати и на тъмно.

Първолаци изпитаха родителите след 100 дни в клас 

Майки и татковци влязоха в ролята на първокласници от пловдивското СУ „Св. св. Кирил и Методий“, а пък децата им измислиха задачки като в истински училищен тест. Ролите се смениха по повод първите 100 дни в клас на първолаците от пловдивското СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Възрастните ще влязат във вашите обувки, обясниха рано сутринта учителите.

Пампорово се стяга за голямото ски спускане с носии                        

Скиори, пременени в носии, ще се спуснат по пистите в курорта Пампорово навръх националния празник. Най-пъстрото и сплотяващо събитие се организира от сдружение "Голямото ски спускане със знамена и носии - 3 март".

„Марица“ гостува на Мими Иванова: Не съм се чувствала велика, просто – обичана!

„С Развигор сме заедно от десетилетия - ако музиката те "закопчее" с някого, трудно можеш да се измъкнеш. Много хора имат история с нашите песни - спомнят си как са срещнали любовта, оженили се или се разделили“

Пловдивчанинът Николай Тончев сътвори книга гигант

В Пловдив се роди книга гигант и това е първото фототипно издание на Славейковата Библия. Зад шедьовъра стои пловдивчанинът Николай Тончев и неговото издателство „Нитон“.Внушителната книга тежи цели 33 кг.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
За това ли?

За това ли?

29.02.2024 | 23:23

За това ли? Сега ни Погребват!

Отговори
1 2
За т'ва

За т'ва

29.02.2024 | 23:35

ли си такъв тулуп и сигурно имаш две коли... Все ви погребват вас от 100 години насам

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?