Следвайте ни

Четете в „Марица“: 93% от жилищата у нас са енергийно неефективни

viber icon

Доц. Ангел Кунчев в интервю за "Марица": Заразените се удвояват за 10 дни, курортите са големите огнища.

Над 95% от пациентите в интензивните не са ваксинирани. Очаквам препоръка за трета ваксина към Нова година, но може да е обновена версия срещу новите варианти. Американски учени предвиждат следваща мутация с 30% смъртност, не мисля, че е вярно.

Намираме сe в началото на четвъртата вълна. За щастие, то не е толкова рязко, няма ги големите темпове като в други страни. Но е начало на вълна. Общата заболяемост е 30 на 100 000. В големите градове и по Черноморието гони 50, дори вече минава 60. Преобладава делта вариантът, което вече се случи в повечето страни в Европа.

 

Общината на война с кабеларките, десетки без нет и телевизия

Община Пловдив поведе война с кабелните оператори. Първи рунд бе вчера в квартала около пазара на „Младежка“. А причината - общинска наредба отпреди две години, която задължава фирмите да вкарат кабелите си под земята.

Ситуацията вчера обаче наподобяваше омагьосан кръг - едните режат жици, а след няколко часа телекомуникационните компании ги възстановяват.

Сутринта пристигна екип от техници, които се представиха от името на Общината и започнаха поголовно да режат висящи кабели, разказаха хората от ул. “Лука Касъров“. В резултат част от тях се оказаха без интернет и телевизия.

Аз работя от къщи и липсата на връзка ми докара големи проблеми. Куриозът стана пълен, когато по обяд около пазара на „Младежка“ почерня от фирмени коли на операторите, които бързаха да възстановят щетите и да пуснат нета и телевизията на изнервените си клиенти от квартала. В един момент по фасадите на кооперациите висяха техници на N3, Coolbox и A1, разказва Дора Милева, която е абонат на N3.


93% от жилищата у нас са енергийно неефективни

93% от сградния жилищен фонд не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, според последния План за възстановяване и устойчивост на България. Това са около 67 хил. многофамилни и 1,3 млн. еднофамилни сгради с обща полезна площ 235,5 млн. кв. м. Фактът е тревожен, въпреки всеобщото впечатление, че процесът по енергийно ефективно обновяване е напреднал в страната ни.

За готвените "зелени" обществени поръчки и как отпадъците от пластмаса заедно с екстракт от червени водорасли могат да се използват за изолация в строителството - четете в приложение "Имоти"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?