3906

Четете в "Марица": 90% отиваме на избори, ако Борисов не направи някакъв фокус! Говори Любомир Стефанов

Не пропускайте новия брой на "Марица"! Ето и част от акцентите:

 

Любомир Стефанов пред „Марица“: 90% отиваме на избори, ако Борисов не направи някакъв фокус 


Играта продължава. Надцакването се премести в парламента, от медиите мина на терена на политиката. Явно нивото на залога се вдигна. Междувременно г-жа Мария Габриел обяви, че споразумението е съгласувано, но не каза, че е подписано. Ден по-рано от ГЕРБ обявиха, че споразумението върви с договарянето на състав на кабинет.

 

Проверяват надлез "Родопи", преди да поеме трафика от Бетонния мост        

                 
Проверка на пътната настилка на надлез "Родопи" ще бъде извършена от екипа на район "Южен", за да няма неприятни изненади с неравности на пътя. Това е особено важно, защото по това съоръжение ще се изнася голяма част от трафика след затварянето на Бетонния мост. Повод за това са сигнали на шофьори за неравности по трасето. 

 

КЗК поряза Гимназията по електротехника за техпарка

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на директора на Професионалната гимназия по електротехника и електроника Камелия Стоянова, с което се елиминира един от участниците в грандиозна обществена поръчка за над 1,5 млн. лева. Тя е за доставка и монтаж на оборудване за мултидисциплинарен център за високи постижения в професионалното образование и обучение - Тех Парк ПГЕЕ.

 

8 фирми искат да консултират смяната на старите печки        

                                   
Цели 8 фирми и обединения са подали оферти да окажат техническа подкрепа на Община Пловдив по втората фаза на проекта за смяна на старите печки с екологични уреди, показа проверка на „Марица“. Впечатление прави, че само две пловдивски дружества участват в надпреварата, като основната част са софийски компании.


Рангел Бизюрев каца в София, гледат експресно мярката му  

          
Заподозреният за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев ще бъде предаден в сряда на България. Това съобщиха за "Марица" от прокуратурата. Предаването ще стане чрез вечерен полет от Дания до Летище София. Там той ще бъде поет от охрана и приведен в столичния арест. След съответните процедури Бизюрев ще бъде транспортиран към Пловдив. 


Довършват пътя Белица - Загражден      

                                              
След тригодишно очакване Агенция „Пътна инфраструктура“ реши да обяви нова обществена поръчка за завършване на отсечката Загражден​ - Белица. 7,5-километровият участък бе изграден, но работата спря заради липса на средства. Пътят е изключително важен за местното население, тъй като скъсява разстоянието между областите Смолян и Пловдив. 

 

Новите сгради трябва да са с нулеви емисии    

Евродепутатите приеха планове, чрез които да се помогне за намаляване на енергопотреблението и на емисиите на парникови газове от сградния сектор. Предложеното преразглеждане на Директивата относно енергийните характеристики на сградите има за цел до 2030 г. значително да се намалят емисиите на парникови газове и потреблението на енергия в сградния сектор на Евросъюза и той да стане неутрален по отношение на климата до 2050 г.

 

Диана Русинова пред „Марица“: Звучи смешно, но нашата полиция наистина ни гази 


ЕС пуска либерални закони за шофиране под натиск на превозвачи и производители; Липсва визия, а ще стане страшно с камионите след приемането ни в Шенген; Етрополе-Златица е най-краткият път през Балкана, трябва да бъде направен

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?