Следвайте ни

Четете в "Марица": 85-метров кръст се издига на Младежкия хълм 

viber icon

В последния работен ден от седмицата и последния петък на месец "Марица" отново идва с безкомпромисен брой.  Акцентите в аванс, приятно четене утре сутринта!

 

Общият устройствен план на Пловдив зацикли в АПИ

 

Агенция „Пътна инфраструктура“ е единствената институция, която до този момент все още не е одобрила предварителния проект на актуализацията на Общ устройствен план (ОУП) на Пловдив. Планът е възложен от Общината в края на 2018 г., а предварителният вариант е изготвен преди година и половина. Проблемът е, че съгласуването  на плана с държавните ведомства, което се изисква от закона, се бави по независещи от Община Пловдив причини.

 

85-метров кръст се издига на Младежкия хълм 

 

Огромен кръст ще се издигне на Младежкия хълм, ако Общината и гражданите одобрят идеята на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Тя е резултат от многогодишни  проучвания за историята на тепето. Различни източници твърдят, че на върха на Джендема е имало мраморна фигура на Аполон.  Според исторически сведения на същото място по-късно е била изградена християнска базилика.

 

Натискаха ме да арестувам директора на полицията

 

Проведената на 19 май акция срещу полицаи от Трето районно в Пловдив е станала причина за освобождаването на шефа на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков. Това съобщи вчера самият той пред медиите, като открехна завесата и за някои подробности.

Банков твърди, че бил натискан от вътрешния министър Бойко Рашков, тъй като не задържал шефа на Пловдивската полиция Йордан Рогачев. А трябвало да го арестува заради акцията срещу шефа на Трето районно, който прикривал важни доказателства.

 

Пловдивчани са изрядни данъкоплатци

 

в годината на кризата  - интервю с Рашко Стоянов,  директор на общинската дирекция "Местни данъци и такси"

 

Ракът на кожата е лечим, стига да се хване навреме

 

– интервю с д-р Десислава Ночева, дерматолог в клиника "Медикус Алфа"

 

Подменят 60-годишен водопровод в центъра на Хасково

 

Стартира работата по смяна на водопровода в центъра на Хасково - по ул. “Васил Друмев“ в участъка от кръстовището с ул. "Георги Кирков" до сградата на зъболечението. След подм​ян​ата работата ще продължи по ул. "Климент Охридски" до кръстовището с "Три уши". Тръбите тук са на повече от 60 години.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

До ???

До ???

28.05.2021 | 02:15

Абе простак,ти християнин ли си,или някакъв мангал.Ти какво предпочиташ,кръст или джамии.Нека да има един кръст,който да се вижда от целият град,та белким се приповдигне малко духът на българина,защото както е тръгнало,мохамеданите /циганите/в този град майче станаха мнозинство,а християните малцинство.И малоумнико,пише се ПАРАКЛИС, а не параклиз.Тъпанар нещастен.

Отговори
3 0
???

???

27.05.2021 | 23:31

Хайде без такива кръстове. Стига този на Карловско шосе, който изглежда все едно влизаш не във втория по големина град, а в гробище. По-добре някъде 1 параклиз да построят отколкото кръст с височината на 25 етажна сграда. Кому е нужна тази показност?

Отговори
0 2
Ъъъъъ

Ъъъъъ

27.05.2021 | 22:52

Вий какво, интервю ли искате или нещо въпроси да задавате или какво?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?