71

Четете в "Марица": 80 милиона за блокове мастодонти в Пловдив със сговорчиви съседи

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Радослав Начев стана зам.-шеф на полицията в Пловдив

Комисар Радослав Начев е назначен за заместник-директор на пловдивската полиция. Това стана със заповед на министъра на вътрешните работи. Вчера Начев бе официално представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Радослав Начев е още един от примерите, които потвърждават, че Пловдив е кариерен трамплин. Той беше най-младият началник на КАТ-Пловдив, оглавявал някога структурата. След това оглави сектор "Специализирани полицейски сили". 

 

80 милиона за блокове мастодонти в Пловдив със сговорчиви съседи

Близо 93% от жилищните сгради у нас имат нужда от енергийно обновяване, сочи статистиката на Дирекция  „Жилищна политика“ в МРРБ. Какъв е обаче реалният интерес на сдруженията на собствениците да ползват европари, за да приложат енергийноефективни мерки в жилищата си, съвсем не е ясно. Още повече че и стартът на програмата се бави. "Получаваме по две-три обаждания на ден с въпроси около програмата, но засега и ние нямаме отговори", коментира лаконично Лилия Чолакова, член на УС на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна собственост (АДУЕС). Сигурно е обаче, че интересът по Етап 1 на процедурата ще е много по-голям от мераклиите по Етап 2. Разликата е, че в първия случай мерките за енергийна ефективност ще са със 100% безвъзмездно финансиране, а във втория - до 80%. Останалите 20 на сто остават грижа на собствениците на имоти. Крайният срок за кандидатстване по Етап 1 вече бе удължен веднъж до 31 май 2023 г.

Още по темата за безплатно саниране четете в новия брой на „Марица”

 

Дядо Николай призова православието да възстанови мира в Украйна

Икона на Св. Климент Охридски подари пловдивският митрополит Николай  на Волоколамския митрополит Антоний – председател на Отдела за външни църковни отношения на Руската православна църква, който бе на визита под тепетата.  

"Надявам се, че ще намерите за нея достойно място, откъдето този български светец, създал азбуката „кирилица“, на която днес и вие пишете, ще ви припомня, че мисионерското дело, тръгнало от България преди повече от 10 века и християнизирало света до Камчатка, е толкова победно, защото е било извършено с любов, а не с меч", обърна се към госта владиката.

 

Доц. Светослав Малинов, шеф на Катедра "Политология" в СУ, бивш евродепутат:

Ако ДБ и ПП направят компромис сега, подаряват местните избори на ГЕРБ

 

 През последните 12 години по този въпрос наблюдаваме повтарящ се модел на поведение - Европарламентът казва "да", Еврокомисията казва, че сме готови, но след това на среща на министрите на вътрешните работи определена държава казва "не". Българските граждани трябва да знаят, че членството в Шенген не се решава от ЕП и от ЕК. И българските медии трябва да се научат, че това не са важните органи в случая. Това обаче допълнително ни фрустрира, особено тези, които не знаят за какво става дума, защото не може да се разбере как след поредица декларации, че влизаме в Шенген, следва истинският отговор, който е "не", твърди в интервю за „Марица” доц. Светослав Малинов.

 

Разбиха група за кървави кучешки боеве и залагания

Акцията била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките бил избран труднодостъпен терен в местността Влайков връх край панагюрското село Елшица. Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация. 

В неделя следобед органите на реда пристъпили към реализация. Периметърът около местността бил блокиран и в полицейския капан попаднали общо 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 г.

Д-р Мина Апостолова, ВМА-Пловдив:

Грижите за кожата трябва да започнат от първия ден на раждането

 Много е важна хигиената - продуктите, които ползваме за почистване, трябва да съдържат повече липиди. Геловете например, особено с ексфолианти, които ползваме основно през лятото, трябва да ги избягваме. Най-добре е те да се сменят с душ-олио. Препоръчвам при възможност козметиката да се купува от аптеките, където се предлага специализирана медицинска козметика.

Друг важен фактор е хидратацията. Тя обикновено е вътрешна и външна. За външна трябва да се използват по-мазни кремове, съветва д-р Апостолова.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?