Следвайте ни

Четете в "Марица":  70 бона помощ за кръчма, погазила Ковид мерките

viber icon

Вестникът на България, гласът на Тракия, душата на Пловдив! И в утрешната студена заран вестник "Марица" ви чака топъл, топъл на сергиите. Акцентите ще прочетете тук, а за десерт остава най-доброто:

 

 70 бона помощ за кръчма, погазила Ковид мерките

 

Над 70 000 лева помощ ще получи пловдивската кръчма "Рибарника", прочула се с нелегалния купон, на който пя Милко Калайджиев. Собственикът Димитър Тодоринов празнува рожден ден и  вече беше глобен за КОВИД партито-

Оказва се, че "Рибарника" е одобрен по една от мерките за затваряне на бизнеси в пандемията, като изплащането на парите започва от тази седмица.

 

Здравко Димитров на среща с премиера за водата от „Въча”

 

Три важни за Пловдив и региона теми  са коментирани  в неформална обстановка днес на срещата между премиера Бойко Борисов, министъра на околната среда Емил Димитров и кмета Здравко Димитров, научи „Марица“. Разговорът е бил иницииран от министър – председателя с основен акцент чистата околна среда.

Борисов е разпоредил на министъра да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната по повод на поредното замърсяване, този път в речното корито край Велинград.

„Обсъдихме състоянието на депото за отпадъци в Цалапица и на завода в Шишманци, чийто капацитет е изчерпан и трябва де взимат мерки. Другата важна тема беше проектът за водоснабдяването на Пловдив и околните села от каскада „Въча”, който също е от изключително важно значение за града и региона”, обясни за „Марица” Здравко  Димитров.


И още акценти:

* В АПИ не харесаха строител за Югоизточния обход на Пловдив
* Искат Иво Христов да води червената листа в Пловдив
* Интервюто на броя: Край на отсрочките за паспорти на сградите, ще има глоби
* Лидл ще строи осми магазин в Пловдив

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?