2374

Четете в „Марица“: 3000 души с увреждания в Пловдив - 170 места за паркиране

Утрешният брой на вестник "Марица" идва още по-интересен. Не пропускайте актуалните новини и специалните интервюта, ако искате да бъдете информирани! Ето и част от акцентите:

Приемат студенти по право само с матура
Студент по право вече може да се стане без приемни изпити. Висшите училища могат да решат да приемат първокурсници само с една или две оценки от матури. Тази възможност регламентират приетите от МС промени в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право” и професионална квалификация „юрист”.

3000 инвалиди - 170 места за паркиране
Години наред автомобилите със стикери минаваха метър в синя зона. От началото на месеца глобяват наред, ако колата на шофьора с ТЕЛК не е спряла до синия знак. Оказва се, че в широкия център са осигурени едва 170 места за паркиране на хора с увреждания, а в същото време Общината е издала над 3000 стикера за инвалиди.

Преизчисляването на пенсиите ще оправи огромна несправедливост за 770 000 българи – интервю с Борислав Гуцанов, депутат от БСП

Междуградските рейсове претупаха протеста за два часа
Планираният о​т 9 до 17 часа протест на междуградските автобуси в Пловдив беше претупан само за два часа. Новината за акцията изненада неприятно пътниците, които сутринта се бяха наредили на трите автогари в Пловдив.

Ремонт затваря едното платно на Карловско шосе 
Ремонт на 2,3 км от Карловско шосе  започва тази събота. Това е отсечката между пътния възел с автомагистрала „Тракия“ и началото на Пловдив. Тя свързва града с магистрала „Тракия“ и с Подбалканския път София - Бургас.

Проектът за пробива под Водната палата готов до 2 месеца
Пробивът под Водната палата влиза във фазата на проектиране. Община Пловдив е пуснала възлагателно писмо към изпълнителя „ИСА - 2000”. Строителната компания ще има 60-дневен срок, в който да преработят проекта и да го внесат в Общината.

Наемат фирма да измери добития материал от кариерите в Белащица
Министерство на енергетиката ще възложи на независима фирма да направи оценка на добитото количество инертни материали на кариерите край Белащица и след това ще се изготви график за извозването му.  Това стана ясно след среща на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов с протестиращите на място.

За тежестта на думите - от Ботев до Виктор Пасков, а пропуснаха хейтърството
За думите, които могат да убият и помилват, размишляваха зрелостниците на матурата по български език и литература. За първи път в последната 41. задача те имаха право на избор между две теми и два жанра - да напишат интерпретативно съчинение „Споменът - скръб и утеха“ по „Аз искам да те помня все така“ от Димчо Дебелянов или есе „Тежестта на думите“.

Пловдивчани минаха по червения килим в Кан
Боби Манекена и красивата му съпруга Нина Димитрова, по-известни в родния хайлайф като “Пиленцата от Монако”, бяха официални VIP гости на тазгодишния 75-и филмов фестивал в Кан. За трета поредна година пловдивчаните стъпиха по червения килим.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?