Следвайте ни

Четете в "Марица": 2045 места - при лимит 23 хлапета в група

viber icon

В новия брой на "Марица" четете:

2045 места - при лимит 23 хлапета в група
Проблемът при приема идва от неравномерното разпределение по районите и разминаването между желанията на родителите и възможностите на мрежата от учебни заведения. Обявените бройки към момента в 93 групи са на база на новите нормативи в държавата, които изискват да се спазва лимитът от 23 малчугани в една група в детската градина.

Жалби бавят втора година строежите на детски градини за милиони
Строителството на две детски градини - „Каменица” в район „Централен” и „Зорница” в „Южен”, се забави с година и половина заради жалбите на участници в тръжните процедури. Обществените поръчки за тези забавачки са  обявени в Община Пловдив  в края на декември 2019-а, а през миналата година бяха избрани изпълнители.

Втора градска се препълни от болни с коронавирус                                                            
Общинските лечебни заведения в Пловдив успяват да удържат засилващия се натиск върху здравната система у нас. Те разполагат с достатъчно легла и условия за лечение. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с директора на Дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов по повод епидемична обстановка и готовността на лечебните заведения.

Решават съдбата на опасния склад на Сточна гара                                                  
Съдбата на тютюневия склад на Сточна гара, който всеки миг може да се срути, ще се обсъжда днес в общината от кмета Здравко Димитров и собственика на сградата Пламен Моравенов. Порутеният билдинг на бул. "Христо Ботев" е в плачевно състояние - без прозорци, врати и покрив, оградните пана са паднали, други опасно са се наклонили към тротоара с риск за пешеходци. 

Проф. Карен Джамбазов пак ще води най-голямата болница у нас - УМБАЛ „Св. Георги”                                                
Проф. д-р Карен Джамбазов беше преизбран за изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Георги". Така той ще продължи да ръководи най-голямата болница в България. Представител на държавата, както и досега, ще е проф. Ангел Учиков. Резултатите от проведения конкурс бяха публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването.

Менда Стоянова пред „Марица“:
„До 1000 лв. минималната заплата и 2400 лв. средната в новия мандат на ГЕРБ-СДС“; „Имаме работеща данъчна система с 20% ДДС,10% данък върху печалбата на фирмите и 10% върху доходите на физическите лица“

Георги изгори 8 таксита заради изгубен портфейл                                                                
Подпалвач изпепели 8 таксиметрови коли в пловдивското село Ягодово миналата нощ. За броени часове полицията намери и арестува 27-годишния Георги Ш. от Крислово за умишления палеж.

Димитър Кузманов на четвъртфинал в Задар
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов продължи с отличното си представяне през тази година. Пловдивчанинът се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалъджър" в хърватския град Задар с награден фонд 44 820 евро. 27-годишният Кузманов елиминира чеха Зденек Коларж с 6:4, 6:3 за 1:52 час.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?