1939

Четете в "Марица": 20 минерални басейна в Хисаря заменят морето

Идва събота, а заедно с нея и тежката артилерия на "Марица" - уикенд броят. Убедете се само от акцентите: 

 

По-дълга учебна година с по-къси часове в прогимназията                                    
Намаляват часовете от 45 на 40 минути в 5., 6. и 7. клас. Изгубеното време да се компенсира с повече часове по български, математика и география и с 2 седмици удължаване на учебната година, предлага МОН.

Климатологър проф. Георги Рачев в интервю пред „Марица“: 
„Времето е перфектно за море в България, но 1,2 милиона българи обаче пак избраха гръцките плажове заради лошото обслужване, мръсотията и презастрояването на родния бряг“

Обичайни западозрени искат да строят басейн "Младост"                          
Три фирми са подали оферти по обществената поръчка за строителството на олимпийския плувен комплекс "Младост". Това са обичайните заподозрени от "ГБС - Пловдив" и "Парсек Груп" ЕООД, както и столичната "Климатроник" ЕООД.Тепърва комисията ще отвори и оценява ценовите предложения на тримата кандидати, като пределната стойност на проекта е 20,8 млн. лева.  

Само 30% от заразените с ковид са установени                                                          
Едва около 30 на сто от заразените с ковид в Пловдивско влизат в статистиката, а основната причина за огромната скрита заболеваемост е невъзможността джипитата да издават направления за ПСР тестове. Това твърдят общопрактикуващи лекари в града и региона.

Над 20 часа гасиха пожара край Калугерово                                        
Огромен пожар, обхванал над 1000 дка борова гора край селата Калугерово и Лесичово, вдигна на крак десетки огнеборци и горски служители. В гасенето се включиха и стотици доброволци. Хеликоптер "Кугър" от авиобазата в Крумово беше пратен на помощ, като на всеки 4 минути загребваше по 2 тона вода, за да я изсипе върху пламтящите участъци. 

20 минерални басейна в Хисаря заменят морето                    
Близо 20 минерални басейна греят в Хисаря. Те привличат стотици посетители всеки ден, а през уикендите СПА столицата на Балканите заприличва на екзотичен морски курорт - настроението на лятото изригва в плажовете с кристално чиста минерална вода, от телата по бански костюми на шезлонгите под чадърите, от заведенията край тях  с летни коктейли, сладолед и напитки.

Пловдив е рок. Ураганът от Айова прати меломаните на седмото небе   
Пловдив е рок. Над 40 000 меломани превзеха града и пространството край Гребния канал още в първия ден на фестивала Hills of Rock 2022. Най-нетърпеливите заеха местата край сцените още по обяд, а опашките от фенове се точеха по улиците към парк "Отдих и култура" до късно вечерта.   

Тази събота и неделя „Марица“ гостува на Кристина Димитрова
Кристина Димитрова няма нужда от кой знае какво представяне. Една от емблемите на родната естрада, изпяла десетки хитове. Емблематични ще останат дуетите им с Орлин Горанов. За музиката, лятото, морето Криси говори специално пред „Марица“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ииии

Ииии

23.07.2022 | 12:44

Така и не разбрах Велинград или Хисаря е спа селото на България?

Отговори
1 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?