Следвайте ни

Четете в „Марица“: 16-а РИК кани пловдивчани на тренировка за машинния вот

viber icon

Борислав Кръстев прибрал 50 бона за първата копка на Водния проект
Специалистът, който носи основната отговорност за провала на електронната система в обществения транспорт на Пловдив, ще ръководи и изграждането на Южния обходен колектор за 100 млн. лв. Борислав Кръстев е прибрал над 50 000 лева като ръководител на Водния цикъл на Пловдив още преди да започне реалната работа по проекта. 

Училищата с над 70% ваксинирани със специален сертификат от МОН                           
Училища, в които 70% от екипа е ваксиниран, ще получават специален сертификат от МОН. Целта е да се даде публичност на ангажираността на колективите там, обясни зам.-министърът на образованието Евгения Пеева-Кирова. Предстоят срещи и информационна кампания. Към момента делът на имунизираните в системата е между 20 и 30%.

Пловдив прескочи в зелената ковид зона                                            
Пловдив най-после "слезе" в зелената зона на COVID картата на България с под 20 заразени на 100 000 души население. Областта е с 15 случая, като дори вече падна под средния показател за страната, а именно - 17,6. Добрата тенденция важи за цяла България. Вече 18 от 28 области са в зелената зона.

16-а РИК кани пловдивчани на тренировка за машинния вот                                              
Пловдивчани ще могат предварително да изпробват как се гласува машинно на 11 юли. В 16-а Районна избирателна комисия вече са доставени устройствата от фирма „Сиела”. За Пловдив са изпратени три машини за обучение на граждани и членове на СИК. Заявка за експериментален вот е направена и от 17-а РИК за Пловдивска област. Успоредно  двете комисии решават с общините къде да бъдат монтирани първите машини.

Няма да се закриват районни съдилища                                 
Няма да се пристъпва към закриване на районни съдилища в следващите месеци. Това увери правосъдният министър проф. Янаки Стоилов в Пловдив, където участва в дискусия за 30-годишнината от приемането на Конституцията. Той коментира новия модел на съдебната карта, срещу който протестираха магистрати и адвокати.

Шест местни сдружения в общ фронт срещу бездействието на държавата
Жители на Брестовица ще получат голяма подкрепа по време на утрешния протест, с който предвиждат да затворят детелината на Пещерско шосе и Околовръстното. Недоволството е заради бездействието на институциите в разрешаването на проблема с мангана във водата на селото. Протестът ще бъде подкрепен и от сдруженията на селата Труд, Кадиево, Гълъбово, Лилково, Първенец. 

Банката ни чака за общинския заем до 20 юли                        
Ако Пловдив се забави с искането и документите, парите с лихва 0,33% ще отидат при други градове. Проектът за инвестиционния заем на Община Пловдив ще бъде внесен за разглеждане на сесията, насрочена веднага след парламентарните избори. Администрацията ще иска подкрепа на Общинския съвет за кредит в размер до 40 млн. лева за най-важните обекти от пътната инфраструктура.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?