46

Четете в "Марица": 10 места в Пловдив, където Законът за движение по пътищата не важи

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

 

Пламен Райчев хвърли кърпата за Колежа
Заради  заплахи към него и семейството му зам.-кметът Пламен Райчев вече не е ръководител на проекта за дострояване на стадион "Христо Ботев".  Пуснах доклад до кмета Здравко Димитров, с който го информирам, че не искам да ръководя строителството на Колежа, обяви Пламен Райчев пред репортер на "Марица". В броя ще откриете и интервю със заместник-кмета. 

Наръчник за катаджии и общински гардове:  Десет места в Пловдив, където Законът за движение по пътищата не важи
През последните няколко години служителите на МВР, „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“ се видяха в чудо. Методите им за справяне с нарушителите наложително търпят еволюция предвид влошаващата се с часове култура на пътя. Една от основните им грижи е да респектират и превъзпитат тарикатите, които се движат по улиците или паркират където поискат.

Последната любов на Слави, или защо дочакваме само коня – коментар на Красимир Димовски

Ще сменяме по 10 работни места, всеки ще може да си създава аватар – интервю с футуролога от БАН доц. Мариана Тодорова

Разредиха градските рейсове, пътниците негодуват
С по един автобус са намалени разписанията на 14 градски линии в Пловдив от общо 29. Промяната става след разпореждане на Общината до транспортните фирми. Мярката е въведена временно до  края на следващата седмица заради въведената грипна ваканция за учениците, която преминава в междусрочна до 3 февруари, петък, включително.

Добри практики в 3 местни училища за пример на цялата гилдия
Добри практики на три училища от Пловдивска област стават пример за цялата учителска гилдия в страната. За първи път учебни заведения от областта се включват в кампанията „Добрите практики на фокус“, а са рекордьори в цяла България с 24 предложения от събраните до момента 180 във второто издание на конкурса.

Държавата даде 20 млн. за наводнените села, топката е в местната власт
Над 8,5 млн. лева е отпуснала държавата за основен ремонт на пътища и водопроводи. Още 12 млн. лева - за възстановяване на инфраструктура - около 9 млн. за мостове и 3 млн. за почистване. Държавата е дала пари, оттук нататък кметът е този, който трябва да ги разходва. Това заяви  министърът на МРРБ инж. Иван Шишков по време на посещението си в Каравелово.

Съботен гост: Един от най-изявените голмайстори в родния футбол Спас Джевизов

92-годишен авиатор с медал от Тато е Повелителя на гълъбите
Можете да го видите всеки ден пред Пощата в Пловдив. Спретнат, изправен възрастен мъж, държи торбичка с натрошен хляб и около него всички гълъби, които живеят под покрива на сградата. Виждат го още щом се зададе, и политат към него. Обикалят го, кълват хляба и издават доволни бълбукащи звуци. Познават го. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?