Следвайте ни

Честват Деня на Русия с Калашников, водка и пелмени

viber icon

Пловдивските русофили се канят да празнуват цяла събота, когато е Денят на Русия. На 12 юни 1990 г. Думата обявява суверенитета на Руската федерация, а точно година след това са проведени първите президентски избори, които печели Борис Елцин. 

Празникът ще започне в 11 часа в клуб „Берьозка” с прожекции на любими детски анимационни класики като „Ну погоди”, историята за Чебурашка, Бременските музиканти и Ежко в мъглата. 

Официалното откриване е в 13 часа в двора на клуба. 

Тогава на големи маси ще започне дегустация на традиционни руски храни като пелмени, пирожки, блини и вареники.

Организаторите от "Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД" и "Движение на русофили Петко войвода" уточняват, че ще се дегустират и руски спиртни и неспиртни напитки. 

През цялото време ще звучат любими руски хитове – естрадни и военни.

В 17 часа ще бъде показан биографичния филм „Калашников”. Премиерата на филма на Константин Буслов бе миналата година, а бюджетът му бе 4 милиона долара.

„И други години сме правили празник за Деня на Русия, но за първи път той е в такъв мащаб. Очакваме да се съберат много хора”, каза Виктор Петров от една от фирмите спонсори на събитието.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мутрафонов

Мутрафонов

10.06.2021 | 16:40

Добро пожаловать на бояришник и новичок.

Отговори
1 0
Тартаковец

Тартаковец

10.06.2021 | 15:24

"Болгария - член НАТО, в случае войны как обычно будут воевать против России. Так что - одним меньше...", копипейстнат коментар на руснак за инцидентът с българският самолет вчера! БЛЯДЪЙ, ГОУ ХОМ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?