1553

Честваме 100 години от рождението на Начо Културата

Цяла седмица - между 12 и 18 септември, ще продължат „Празници на Стария град”. За 11-и път къщите и пространствата на Трихълмието ще се оживят от събития - изложби, оперни и театрални спектакли, посветени на популяризирането на духовното и историческо наследство на Стария град.

Издание 2022 година е под мотото „Врати във времето” и започва на 12 септември, понеделник, с голям концерт на Античния театър, който е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход свободен. В празничната седмица ще видим няколко изложби, артателиета за деца и възрастни, концерти, безплатни туристически турове и много изненади. „Празници на Стария град“ ще отбележи и 5-ата година от старта на инициативата „Море от любов в Стария град”, осъществявана съвместно с ОП „Радостни обреди”.

През 2022-ра се навършват 100 години от рождението на създателя на архитектурния резерват Атанас Кръстев. Един от интересните акценти в програмата е премиерата на нов филм за Начо Културата със заглавие "100 години хвърча по камъните". Една специална изложба от програмата „Среща на Трихълмието” ще представи направеното от различни поколения творци, чийто трудов път е бил свързан с резервата.

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ напомня на пловдивчани и гости на града, че трите билетни каси, които институтът управлява (част от мрежата на Ивентим) - Билетен център пред Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, каса в Туристически информационен център на ул. "Райко Даскалов" 1 (до Римски стадион) и каса на Античен театър на ул. "Цар Ивайло" 2-A., са с работно време всеки ден от 9.30 ч. до 18.00 ч., с обедна почивка от 13.30 до 14.00 ч., без почивен ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

30.08.2022 | 05:49

бърза и надеждна банкова кредитна услуга за всички Нашата офшорна банка е международна финансова институция, специализирана в международни споразумения за заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро. Средствата са изплащаеми за период от 1 до максимум 30 години. лихвеният процент е 2,5% на година за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?