Следвайте ни

На добър час! Младши съдии и прокурори превземат Пловдив СНИМКИ

viber icon

В Районната прокуратура в Пловдив се проведе церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори – Илина Чобанова, Димитринка Русенова и Димитър Костов, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване. 

Новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист в присъствието на Божидара Попова, изъплняваща функцията административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на град Пловдив и неговите заместници – Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в София.  

Илина Чобанова е завършила „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, в Благоевград. Работила е като адвокат, а след това и като съдебен помощник в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. 

Димитринка Русенова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През студентските години е била съдебен заседател в Районен съд –Пловдив и сега започва своя трудов стаж като прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. 

Димитър Костов е завършил право в УНСС в  София. Работил е като юрисконсулт и разследващ полицай в столицата.

Божидара Попова пожела успешна кариера на младшите магистрати.

„Бъдете всеотдайни към професията. Спазвайте закона, защото той ви пази“, обърна се към новите колеги районният прокурор Чавдар Грошев. 

Тримата младши прокурори получиха пожелания за успешна реализация и от заместник районните прокурори Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.

Трима нови младши съдии пък ще работят от днес в Окръжен съд – Пловдив. Мирела Чипова, Костадин Иванов и Силвия Алексова подписаха клетвен лист и встъпиха в длъжността „младши съдия“. Двете дами са възпитаници на Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“, а младши съдия Костадин Иванов е кадър на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Госпожа Антония Роглева - изпълняващ функцията председател на Окръжен съд – Пловдив, приветства новите младши съдии и им пожела здраве и успехи в новото поприще. Тя им подари по един екземпляр от Юбилейния бележник, издаден съвместно с Историческия музей по повод 140-годишнината от основаването на Окръжния и Районния съд в Пловдив.

„Ако пожелаете, можете да си насрочвате делата в бележника, но много колеги го съхраняват заради ценната информация за пловдивските съдилища“, каза г-жа Роглева на новите младши съдии. Мирела Чипова и Костадин Иванов ще бъдат разпределени в съдебни състави в Гражданското отделение, а Силвия Алексова – в Наказателното отделение на Окръжния съд.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Чичо Скруч

Чичо Скруч

01.07.2020 | 14:17

Честито

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?