Честито, спечелихте от томбола...частен съдебен изпълнител

Много пловдивчани и хора от цяла България сe оказват излъгани от фирма “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. Те са спечелили голямата награда от томбола на въпросната компания или са закупили промоционални стоки, но в последствие стават нейни длъжници. Част от ужилените се свързаха с “Марица”, за да разкажат своите истории.

Пловдивчанката Милка Василева печели от томбола на популярно кулинарно списание голямата награда, осигурена от “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. А именно годишен абонамент за рецепти, 42 цветни картички с илюстрации на ястия, кутия, в която да ги съхранява, 15 разделители за отделните глави, както и комплект от 3 чанти. В списанието е упоменато, че за да получи наградата си, жената трябва да плати 9.99 лв. при доставката. Тя решава да се възползва от офертата, защото є изглежда изгодна.

При получаването на колета и заплащането на парите Милка е задължена да попълни формуляр, в който да напише дали и занапред желае да получава картички от “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. Тя приема, като си мисли, че това е безплатният годишен абонамент, който е спечелила от томболата. След което 

 намира в пощенската си кутия плик с 10 картички и съобщение, че трябва да плати 

за тях още 9.99 лв. В съобщението е упоменато, че може да се откаже от пратката, като се обади на посочения номер за връзка с фирмата. Жената запазва картичките и в продължение на 4 месеца плаща по 9.99 лв. за всеки  получен комплект. “Две от писмата бяха мокри и се наложи да ги изхвърля, защото картичките изобщо не се четяха, но въпреки това си ги платих”, обясни Василева пред наш репортер.

В един момент картичките спират да пристигат и жената решава, че вече е събрала цялата колекция. Три месеца по-късно обаче частна фирма за събиране на вземания є изпраща заплашително писмо, в което пише, че дължи 36 лв. на “Интернешънъл Мастерс Паблишърс” и ако

 не ги изплати в указания срок, ще бъде дадена на съд. 

Оказва се, че това е сумата за картичките от тези 3 месеца, които всъщност тя не е получила, както и начислени лихви.

Милка разказва за случилото се на свои приятелки и се оказва, че всички, които са си купили въпросното списание, също са спечелили голямата награда. Нейната колежка Виолета Костова подобно на Василева се е възползвала от възможността да получи кулинарния комплект срещу 9.99 лв. Но на формуляра към пратката е отбелязала, че не желае следващи пратки. След известно време пловдивчанката намира в пощенската си кутия писмо, в което пише, че тъй като се е отказала от предложението да получава рецепти, 

трябва да плати за чантите, които са част от спечелената награда, 

сумата от 20 лв. Следва серия от заплашителни писма и в крайна сметка Виолета е принудена да внесе парите, за да спре тормозът от страна на компанията.

Лора Кичукова пък поръчва своя промоционален пакет от уебсайта на “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. Тя избира за своя племенник комплектът “Чудният свят на животните”, който е с базова стойност 70 лв., но “само сега” струва 9.99 лв. Той съдържа 36 картички с любопитни данни и факти от света на животните, класьор, в който да се съхраняват, 11 разделителя и ученическа раница. На интернет страницата е упоменато, че ако в рамките на 10 дни след получаването на промоционалния пакет клиентите не уведомят фирмата за отказа си от него, тогава на всеки 4 седмици ще получават нови 12 картички от поредицата на стойност 9.99 лв. Разбира се, 

 клиентите могат да се откажат от следващите писма с картички, 

като е достатъчно само да уведомят за това компанията писмено или по телефона. “Получаването на пратката не ви задължава да я закупите. Можете да върнете пакетите в рамките на 10 работни дни от датата на получаване. Прекратяването на доставките може да стане по всяко време - достатъчно е да се свържете с отдела ни за връзка с клиенти”, пише на сайта на дружеството.

Лора е запозната с условията на “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. Преди три години поръчва въпросния чуден свят на животните. Но така и не получава очакваната пратка. За сметка на това обаче се сдобива с последващите 3 опаковки картички и дължи сумата от 29.97 лв. за тях. “Наясно съм, че с получаването на промоционалния пакет се задължаваш да получиш и следващите. Възнамерявах да си купя комплекта, след което да се обадя на фирмата и да се откажа от другите картички. Но нямаше как да го направя, защото не получих първия”, разказа момичето. След като получава нещо, което не е поръчвала, и се свързва с компанията, оттам й 

 предлагат да им върне картичките, но за нейна сметка.

Кичукова категорично отказва да даде и стотинка на дружеството, от което е силно разочарована. Готова е да им изпрати всичко, но само ако те поемат разходите по пратката. И в крайна сметка не стигат до решение на проблема.

В началото на 2011 г. Лора намира в пощенската си кутия заплашително писмо от частен съдебен изпълнител, в което пише, че ще бъде дадена на съд и ще й бъде запорирана заплатата, защото дължи 87 лв. на “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. В тази сума са включени първият промоционален пакет, който така и не е получила, 6 следващи пратки, както и лихвите, натрупани през този период.

“След като прочетох това писмо, веднага се свързах с фирмата и 2 часа говорих с техен служител по телефона. В крайна сметка ми предложиха да ми изпратят декларация, в която да попълня, че не съм получила нищо от тях, и да ми заличат задълженията”, разказа Кичукова. Тя първоначално се съгласява на този вариант, получава декларацията експресно, но впоследствие се отказва, защото реално притежава 3 от комплектите с картички. 

 И се налага да излъже в официален документ

Лора разказва тази история във форумите в интернет и се запознава с десетки хора от цяла България, които по подобен начин са излъгани от “Интернешънъл Мастерс Паблишърс”. Те є пишат, че са спечелили от томбола в някое списание промоционален пакет от сериите “Чудният свят на животните”, “Здраве у дома” и “Лесно и вкусно”, предлагани от компанията. След което на всеки 4 седмици получават тематични картички от съответната серия, за които трябва да заплатят по 9.99 лв. И които всъщност не са поръчвали.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Иванова

Иванова

24.06.2014 | 12:04

Чуете ли за Интернешънъл Мастерс Паблишърс ЕООД, силен бяг!\nГ-н Цветков, абсолютно съм съгласна с Вас, аз също изпуших със\nСнетът отблизо!\n

Отговори
0 0
Цветков

Цветков

07.05.2014 | 18:40

“Интернешънъл Мастерс Паблишърс” в превод \"Световни майстори на Лъжата Изнудването и Престъпността\"\n\nДа има хора които проявихме доверие раняващо се на наивитет, заплатих 240 лв. за хартийки от поредицата им \" Светът отблизо\" всеки път когато внасях поредната вноска от 31 лв. си казвах добре та тези 30 листа формат А4 не струват и 0,31 лв но си мислех че тези пари ще помогнат на млади и нуждаещи се хора. Намаляха доходите ми обадих се във фирмата и заявих ,че се отказвам от абонамента си, до тук с лъжата. Започна Изнудването по телефон, с писма ,получил съм бил още 1 пратка и дължа нови 31 лв. Но освен лъжци и изнудвачи хората от тази фирма са и престъпници.\nНа всички които имат намерение да имат контакти с тях, знайте това са трите стълба върху които е изградена тази фирма.

Отговори
0 0
Андреева

Андреева

12.04.2013 | 12:54

Аз съм явно поредната измамена от тази фирма, която няма дори адрес, където да отидеш, за да направиш възражения. Точно преди Нова година си поръчах една от техните книги, за да участвам в томбола. Голяма глупост от моя страна! Но февруари месец получавам писмо, че дължа 9,99 лв. за книга, която е трябвало да получа на 03.01.13 г., но НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА (като целият месец не съм била вкъщи, а пощенската кутия е разбита), така че възможно е те да са я пратили, но ... Така се започна със заплашителните им писма и с трупането на суми, като за тези почти 4 месеца сумата за неустойка нарасна на 9 лева и сега дължа 20,99 лв. На какво основание сумата стана 9 лева, така и не мога да разбера, но ще търся начини и методи да спра този ежемесечен тормоз от страна на тази некоректна фирма, която явно печели само чрез измами. И надявам се в най-скоро време да фалира като предшественичката си Рийдър Дайджест, които подхождаха по аналогичен начин към клиентите си.

Отговори
0 0
Мим

Мим

25.01.2013 | 17:22

Прочетох с интерес статията и мога да кажа, че и аз си поръчах няколко класьора с рецепти , през 2010г.Отначало всичко беше добре.После, след като не получих една пратка, се обадих и се уговорих да ми се пращат останалите с препоръчано писмо, защото следващата пратка беше за тройно количество с намаление- 27,00 лв. НО след 3 месеца, пратката беше за не поредната пратка 29,30,31, а за пратка с номер 102,103,104 и сумата която трябваше да платя беше за 29,30,31 и 102,103,104 - двойна.Пратката я взех с покана за препоръчано писмо. Обадих се, че не съм получила поредната пратка, а някаква друга и поисках да ми изпратят поредната пратка 29,30,31 като върна 102,103 104. Казаха ми, че не мога да им върна нищо, а те не можело да ми пратят поредицата. Отказах се официално по телефона от следващи пратки. Платих и двете пратки, но след 2 месеца пристига ново препоръчано писмо, за това че дължа нова сума за поредица 32,33,34. Покана за препоръчано писмо не съм получавала.Отидох в пощите и направих официална справка - пратката с номер 32,33,34 не е получена и след едномесечен срок е върната на подателя. Този път не само им се обадих, но им изпратих по факса - справката от пощите, както и официален отказ, който съгласувах с адвокат. За сега успях да се откача от тях. Известия за суми за сега не съм получавала ... НОООО! Имайте не едно ами даже три на ум с тези " издатели ".

Отговори
0 0
Ханибал

Ханибал

08.02.2012 | 13:23

Тук доста хора свързани с въпросната фирма са дали мнения :))) не можете да заблудите хората

Отговори
0 0
Ели

Ели

12.11.2011 | 10:12

често български пощи губят пратки (на мен са ми губили не една или две) тогава какво става хахахаа

Отговори
0 0
momakat

momakat

21.06.2011 | 11:07

Аз пък съм клиент на издателството от повече от две години и получавам 2 издания, които се събират. Просто хората не четат условията, при които се получават наградите, често български пощи губят пратки (на мен са ми губили не една или две) и после измамени. Глупости. Чете какво пише бе хора. А на авторката на тази статия искам да кажа, че можеше поне да си направи труда да прочете какви са условитя на издателството и тогава да пише такива статии за измами. Просто си личи на какво ниво е журналистиката в българия. Нищо не се проверява, а само се търси сензация. Искам да ви кажа, че това издателство предлага неща, които не можете да намерите другаде. Чудния свят на животните е уникално издание например, и ще продължа да си го събирам.

Отговори
0 0
Русан

Русан

20.06.2011 | 15:38

Това да не е фирмата дето слагаше по един ключ в плик и го пускаше по пощенските кутии с обещание, че печелиш големи суми пари, ако изтриеш три днакви знака.И все в моята пощенска кутия намирах,...че аз съм късметлията от блока.Но от "неграмотност" късах пликовете без да ги чета.

Отговори
0 0
Сия

Сия

20.06.2011 | 12:52

А,защо Ния,трябва да се вярва само на лошото? Подозирате ,че не съм искренна ли?На всичкото отгоре съм човек социален който не търпи неправди и винаги се намесва там ,където трябва.Не ме плашат инстанции,дори и политици.С гражданско съзнание съм и не съм тинейджър.светът не е само в черно!

Отговори
0 0
Ния

Ния

20.06.2011 | 11:50

Ние пък няма да ти повярваме и ...тн.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?