Следвайте ни

Чести ВиК аварии мъчат пазарджиклии

От водното дружество нямат обяснение защо зачестяват повредите

viber icon

В Пазарджик зачестиха авариите по ВиК мрежата в централната част на града. Според инж. Димитър Мишев от дружеството ВиК-Пазарджик няма обяснение за значителното увеличение на тези случаи.   

Аварии по водопроводната мрежа се случват непрекъснато, но когато са на главна улица или на такава в централната градска част, са по-забележими и това прави впечатление. Когато проблемите са по второстепенни отсечки, като че ли не се виждат толкова, а и по-малко хора са засегнати от спирането на водата. Често за да бъде отстранена аварията, се налага да се спира движението по една или няколко улици, което допълнително изнервя гражданите.

Специално за проблемите през последните дни по улица "Иван Шишман", която наистина е в самия център, нямаме обяснение. В този участък няма нещо, което да ни притеснява, не са правени ремонти или нещо друго и вероятно става дума за стечение на обстоятелствата. Такива аварии през последните дни имаше и на други места в града, което е нормално за летните месеци, когато налягането се увеличава в резултат на по-голямата консумация. Имаме диспечерска система, с което се опитваме да следим дали през нощта се е променило рязко налягането, без видима причина, уточни инж. Мишев.  

По думите му, в града има няколко улици, на които често стават аварии. Такива са "Цар Калоян", "Никифор Попконстантинов", преди такава беше и "Дойран", която е пресечка на "Пловдивска". Там преди няколко години съвместно с общината подменихме водопровода и сега нямам проблеми, но за дълги улици като "Цар Калоян" и "Никифор Попконстантинов" със собствени средства няма как да стане. Стараем се да отстраняваме проблемите възможно по-бързо, но това зависи от наличните екипи, които са на разположение в дружеството, допълва Димитър Мишев.

За асфалтирането на разкопаните участъци не можем да кажем до колко време след отстраняването на аварията може да стане, защото първо изчакваме да слегне пръстта, а и групата, която се занимава с асфалтиране в момента, работи по селата. Изчакваме да се съберат няколко такива места и ги викаме да положат асфалт.

Според инж. Мишев понякога се налага екипите да работят и в нощните часове. Обикновено такива са случаите, когато аварията стане в късния следобед. Иначе дружеството има практика да отстранява станали през нощта аварии на следващия ден, като в първите минути след аварията се пращат хора само за да спрат водоподаването в района.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?