Следвайте ни

Челен опит: В София спортната база се стопанисва от държавата

viber icon

Пловдив е единственият град в България, който управлява спортните си бази чрез предприятие от типа на "Жилфонд", сочи бърза проверка. 

В София например нещата са разпределени по следния начин - има две фирми, които стопанисват и управляват спортната база.

"Национална ​спортна база" ЕАД (в прерогативите на Министерството на младежта и спорта) стопанисва повечето спортни обекти от национално значение, като стадион "Васил Левски", Многофункционална спортна зала "Армеец", Дианабад, зала "София", конна база "Хан Аспарух", спортните бази в Белмекен, Пампорово, Созопол, Златни пясъци и т.н. И голяма част от издръжката на "Арена Армеец" се гарантира от спонсора.  

"Академика 2011“ ЕАД (100 процента държавно участие в капитала) е собственик на множество спортни бази на територията на Република България, като най-големите, които са в експлоатация, са Зимен дворец на спорта, зала „Асикс арена“, СК „Академик“, СК „Академика 4-и километър“, зала „Христо Ботев“, тенис кортове, находящи се в Борисова градина гр. София, гребна база Панчарево и още много други. „Академика 2011“ ЕАД е и концесионер на плаж, находящ се в к.с. Равда.

В обхвата на предмета на дейност на дружеството се включва стопанисване, изграждане, управление, експлоатация, поддръжка, модернизация, реконструкция и отдаване под наем на спортните обекти, чийто собственик е. На територията на обектите се осъществява разнообразна състезателна дейност от различни клубове и федерации. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?