71

Център за здраве и образование отваря врати в Столипиново

Заключителния етап по проект „Създаване на център за интегрирани  социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново“ беще представен днес в Дома на културата “Борис Христов“

Ръководителят на проекта  Недка Василева, разказа как на голата поляна на ул. „Калина“ 61 се е изградила сградата, в която  ще се помещава Центърът. Тя представи постигнатите резултати до момента и подчерта, че за две години са постигнати основните цели на проекта - подкрепени са жителите на кв. Столипиново, които са участвали в различните групи чрез консултации по социални, образователни и здравни въпроси, осъществени са профилактични прегледи за здравно неосигурени лица, както е осигурен и е топъл обяд за цели семейства в неравностойно положение. Тя подчерта, че чрез различни дейности е подобрен  езиковият капацитет на деца и възрастни, както и достъпът до образование на хората, които са пожелали да се включат в проекта.

Николай Бухалов зам.-кмет по Спорт и младежки дейности, поздрави организаторите и обеща подкрепата на общината  центърът да изпълни своето предназначение в пълния си капацитет.

Програмен оператор на проекта е Министерството на образованието с партньори Фондация Рома и Норсенсус Медиафорум - Норвегия. Стойността му е 2 310 451 лв.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?