Следвайте ни

Цените за паркиране в Пловдив се запазват, засега

viber icon

Цените за паркиране в Пловдив засега се запазват, увериха от Общината. Таксуването е без промяна и в другите големи градове, като в София спирането в зелена зона се заплаща по един лев. Няма кмет и общински съвет, които във времето на пандемията, икономическа криза и предизборна ситуация, в която се озовахме месеци наред, да решат да вдигнат цените на услугите, коментират градските старейшини.

Синята зона в Пловдив разполага с около 2200 места, но много от тях  се наемат предварително чрез абонамент. През юни от всички дейности в общинско предприятие „Паркиране и репатриране”  са събрани приходи в размер на 645 000 лева, в това число и от синя зона.

„След отпадане на забранителните мерки в началото на пролетта местата за паркиране започнаха да се пълнят. Събираемостта върви добре”, коментира директорът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов.

Той напълно подкрепя идеята за въвеждане на зелена зона и заплащане чрез мобилно приложение и е убеден, че организацията на паркирането ще се подобри.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Глупава статия

Глупава статия

20.07.2021 | 10:44

Да припомним за това банеско недоразумение

Отговори
2 0
Аман

Аман

20.07.2021 | 10:41

Пак ли тоя?И каква беше целта на статията че нещо не ми стана ясно.да напомните за това недоразумение.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?