Следвайте ни

Цакат ни с левче на food феста в Пловдив

Блогъри и влогъри показват кулинарни умения сред арт събития

viber icon

Цакат посетилите на Street food & art festival "Кино и храна" на Гребната база в Пловдив с по левче, установи проверка на „Марица“. Причината - сумата се удържа от вкараните в картата за консумация пари при всяко зареждане. Това обаче не е оповестено никъде. Служителите на касата също не информират за таксата.

 


Така, ако в пластиката човек е заредил точно толкова, колкото смята да похарчи, при поръчка на даденото ястие ще остане неприятно изненадан, защото наличността няма да му е достатъчна, за да плати. Екипът ни зареди в карта 20 лв., колкото е и стойността на два телешки бургера. При поръчката им обаче стана ясно, че можем да получим само един, защото вместо 20 лв. в пластиката има 19 лв. Хората, които правеха бургерите, предположиха, че най-вероятно се взима такса за вкарване на пари. Върнахме се до касата, за да проверим какъв е проблемът. „Картата струва един лев и можем да възстановим само 19 лв. Дори и да ни я върнете, няма как да ви дадем обратно цялата сума“, коментираха служителите. Не можаха обаче да отговорят на въпроса, след като пластиката се плаща, защо в края на престоя трябва да се връща.

 


По време спора със служителите се появи и шефът им. По думите му, това била нормална практика и можело да се върнат не повече от 19 лв. При представяне на журналистическите ни карти обаче 20-те лева бяха върнати. Тонът и на служителите, и на шефа им пък рязко омекна. 

 


Посетителите на феста трябва да предвидят повече, отколкото смятат да похарчат, ако искат да ядат там. Ако зареждате повече от един път картата си, ще трябва да се бръкнете още малко по-дълбоко в джоба. 

 


Освен да хапнат и да пийнат, до четвъртък гостите могат да се насладят и на разнообразни събития - от музикални работилници до стендъп комеди и концерти на открито. 

 


Кулинарни блогъри и влогъри пък показаха майсторски умения пред пловдивчани в първата вечер на вкусния фест. Таня Донева е банкер по професия, но разпуска, като води блог за приготвяне на храна. Занимава се и с кулинарна фотография. Донева сподели, че не знае кое <210> доставя по-голямо удоволствие - да снима приготвеното ястие или да го сготви. Освен това кулинарката прави снимки и за различни ресторанти и кетъринг събития.

 


Тя започва да се занимава с блогърство на шега, след като ражда сина си. „Беше много злояд и се наложи да пробвам различни неща, само и само да сложи нещо в устата си“, спомня си Донева. И така вече седем години минават в кулинарни експерименти. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?