Следвайте ни

Бюджетът на Пловдив порасна с 6 млн. лева

viber icon

Общинският бюджет  се увеличава с над 6 млн. лева в резултат на средствата, преведени  от Министерството на финанси за държавно делегирани дейности.  В началото на тази година Общината планира приходи и разходи за 418 083 124 лева, а с трансферите, направени към 31 март, финансовата рамка се завишава до 424 330 257 лева.  Общинският съвет ще утвърди на предстоящата  сесия през другата седмица  предложението за актуализация, подготвено от екип на зам.-кмета Величко Родопски. 

Парите са предоставени предимно за дейности и заплати в образованието, чиито звена се финансират от държавата. Така допълнителни средства в размер на 1,1 млн. лева   са отпуснати по национална програма „Изграждане на училищна  STEM среда”. Пари са дадени и във връзка с увеличение на капацитета до 30 места на Центъра за обществена подкрепа, който се намира  на бул. „Марица” 21.

Към края на март от държавния бюджет  са  преведени на Община Пловдив  1,9 млн. лева за покриване на разходи за превоз на пътници в градския транспорт.  Превозвачите получават субсидии и компенсации от два източника - Общината и държавата, за преференциалното намаление на карти и за неефективни линии.

Бюджетът ще бъде актуализиран по време на сесията на Общинския съвет на 10 юни.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Сик

Сик

03.06.2021 | 11:54

Тоя помак управлява Пловдив в момента, докато спортистчето е в болнични. Да плачеш ли, да се смееш ли.

Отговори
1 1
Бюджет

Бюджет

03.06.2021 | 09:44

Сега журналистите да проследят и да информират публично за какво и целесъобразно ли са похарчени средствата.

Отговори
1 0
Стийв Брусати

Стийв Брусати

03.06.2021 | 09:01

Възход и падение на динозаврите. Боже до къде докарахте ПЛОВДИВ!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?