Следвайте ни

Бюджетът на Пловдив готов на 29 януари

viber icon

В петък проектът на бюджета на Пловдив за 2021 г. ще бъде публикуван на сайта на общината за обществено обсъждане, увери кметът Здравко Димитров. Парите ще бъдат повече, отколкото бяха планирани миналата година. За 2020 г. бяха предвидени 345 млн. лв., които с държавните субсидии бяха увеличени на 400 млн. лв.

Екипът на кмета продължава да работи за изтегляне на кредита. На сесията днес Здравко Димитров оттегли от дневния ред предложението за избор на кредитна институция с мотив, че критериите и условията трябва да бъдат допълнени. Ден преди това същото беше поискано и от ВМРО.

"Имаме готови проекти за 400 млн. лв., а размерът на кредита може да бъде 60 или 80 млн. лв.", каза Здравко Димитров. Той напомни, че е много важно за трафика на Пловдив да се изгради пряката връзка от бул." Ал Стамболийски" към "Тракия", да се продължи бул. "Северен" до Карловско шосе, да се реконструира бул. "Хаджи Димитър", а също така да се мисли и за финансиране на нов бетонен мост. "Ще решаваме какво проекти ще бъдат одобрени за кредит", отбеляза кметът.

Проектирането на кино "Космос" ще бъде включено в бюджета за тази година. През 2020 за сградата на ул. "Гладстон" бяха предвидени 150 хил. лв. Според Здравко Димитров бившето кино пак може да се преустрои като културен обект. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?