Следвайте ни

Бутнаха бараката за лопати на Кирил Рашков СНИМКИ

viber icon

Заведението на Орхан, в което досега са се провеждали всички важни срещи преди кметски избори в „Столипиново”, падна под ударите на пневматичен чук днес.

Оказа се, че то е напълно незаконно. В същото време то никак не е малко. В добавка, Орхан, който лежи в затвора, бе излял циментова стълба, която недвусмислено показва намеренията му да награжда с още етажи напълно незаконния търговски обект.

Той бе упълномощил брат си Йовко да организира изнасянето на мебелите от него.

„Заведението е незаконно, но чиновниците са излъгали Орхан, че може да строи. Така му отидоха 20-30 хиляди лева бадева”, обясни гневно Йовко. Бригадата му не успя да изкара диваните и билярдните маси от кръчмата. Остана и алуминиева дограма.

Тази сутрин кметството на „Източен” започна бутането на две незаконни къщи и близо 20 незаконни търговски обекта.

„Всички те са предупредени в срок за тази операция. Ако искат да са законни, да заповядат и да участват в търг на общината за 20 други такива обекта. Средната цена за наем ще е около 200 лева на месец”, обясни кметът Николай Чунчуков.

Роза, майка на четири деца, също остана без незаконната си къща. Малкият дом със зелен покрив спешно бе изпразнен и бригада роми опитваше да свали алуминиевата му дограма. Кметът Чунчуков е обещал общинско жилище на Роза.

Другият който остана без незаконната си постройка бе водопроводчикът Кирил Рашков. Точно пред входа на блок 4002 той бе издигнал грозна метална барака, в която държи лопатите и кирките си.

„Живея на 8-ия етаж – как да качвам всичко това горе? Иначе работа има – няма ден, дето да не съм на обект”, похвали се той.

Рязаха половин час с флекс металните мрежи и огради около бараката. Кирил си бе харесал и заградил и цялата празна площ пред входа, която в едно далечно минало е била зелена градинка.

Багерът отнесе за секунди бараката на Рашков. /Марица.бг

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?