Следвайте ни

Бунтът в "Смирненски": Два пъти забивали колчета на мястото, но хората спирали строежа

viber icon

За трети път бият колчета за строеж на това място, но сме успявали да се преборим. Досега не се е стигало до поставяне на ограждения до активна дейност. Това каза пред "Марица" Тома Томов във връзка с опитите за застрояване на зелените междублокови площи в пространството между улиците "Юндола" и "Ручей".

"Нашият парцел е 6 декара, като и пътя също влиза в него. Преди години роднините са завели дело за връщане, но са получили отказ без право на обжавалване. Земята остава в полза на общината, тъй като е зелена площ", обясни Томов, който живее в блока до въпросния парцел. 

Той разказа, че възрастната жена, която в момента се разпорежда с терена, е имала само 100 квадрата в карето. "Незнайно как изведнъж окрупняват парцела на госпожата и тя се оказва собственик на на над 400 квадрата. Квадратите на всички собственици тук са прехвърлени на нея. Тя се оказва с разрешително за строеж на многоетажна жилищна сграда. Намерила е строител, който да построй сградата и да я обезщети с апартаменти", коментира Томов.  

"Не мога да разбера каква сграда ще стане тук, няма паркоместа. Въбще не е хубаво това, което се случва, не е никак приятно", допълни той. 

Пред блока се бяха събрали около 20 души, които усилено се опитваха да разберат кой е издал разрешително за строеж върху зелени площи. Собственичката посочи, че има съгласието на живущите наоколо и всички необходими документи. Хората отвърнаха, че това е невъзможно и че искат да видят подписите си върху подобен документ, в който уж са изразили одобрениети пред прозорците им да изникне многоетажна кооперация. 

"Няма да се строи тук, Никой не са уведомили, никой не е съгласен. Ако строежът не спре, ще преминем към гражданско неподчинение. Няма да оставим нещата така", категорични са хората от "Юндола". 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?