Следвайте ни

Бунтаря на Кючука: Треньорът Любен Шиндов да получи помощ

viber icon

Легендарния треньор по волейбол Любен Шиндов да получи от общината еднократна финансова помощ. Това предложение иска да задвижи пловдивчанинът от район „Южен“ Тодор Гешев.

Само преди две седмици „бунтаря на Кючука“, както го наричат в квартала, отдели 300 лева от пенсията си за закупуване на разсад за домати, който раздаде на пенсионери, които имат градини край Пловдив. 

„Бях на помен на баскетболистката Пенка Стоянова – минаха 9 месеца от кончината й. Там се сетих за Любчо Шиндов – заслужил треньор по волейбол. В момента състоянието му е доста тежко след прекаран инсулт“, припомня Тодор Гешев.

Смята да говори с шефа на спортната дирекция към общината Петър Зехтински.

Пловдивчанинът предлага от името на спортните ветерани да се пусне молба до кмета Здравко Димитров за еднократна помощ. 

Тодор Гешев припомня, че освен тежкия инсулт, Любен Шиндов живее на квартира. Имал е самостоятелна къща на ул. „Волга“ на Бунарджика. Преди време фирма, предложила да бутне дома му и да строи.

„Настанили го в квартира, но се появили проблеми със строежа. Спират го и сега е намерил друга фирма да продължи. Човекът е под невероятен психически тормоз“, казва бунтарят от Кючука. 

Тодор Гешев предлага да се спонсорире и издаването на книга, която да събере на едно място всички известни пловдивски спортисти и треньори.

„Да потърсим автора на книгата за Пенка Стоянова – журналиста Диян Никифоров и да направим обща книга с всички изтъкнати спортисти. Да се направи сборник за града, а не всичко да излиза парче по парче“, предлага той. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?