Следвайте ни

Булевардите в Пловдив разцъфтяха за празника СНИМКИ

viber icon

Хиляди цветя, посадени по основните булеварди, радват очите на пловдивчани и гости на града в края на лятото и в навечерието на празника.

В разделителните ивици на бул. „Кн. Мария Луиза“, "Цар Борис II Обединител“, „Никола Вапцаров“, „Христо Ботев“, „България“ и на много други места са засадени над сто хиляди розови, бели и червени рози. Те цъфтят от пролетта до късна есен, а увивните храсти, които се подрязват от работниците на ОП „Градини и паркове“, разцъфтяват два пъти в годината. 

Навсякъде, където са засадени рози, са прекарани поливни системи и не се налага водоноски да пречат на трафика, както беше до преди години. 

Бегонии, тагетис, наричан още слънцето на градината, пламък, колеос, с който са оформени цветните фигури в Цар-Симеоновата градина , както и десетки други видове, се отглеждат в оранжериите на „Градини и паркове“ на Рогошко шосе. Собственото производство спестява доста пари за градския бюджет, тъй като не се налага да се плаща за разсада, обясняват от предприятието. 

Цветята се сменят два пъти в годината. През есента  тъй наречените зимни видове ще се засаждат в края на октомври.

 

Пловдивчани, които се грижат за пространствата до техните къщи и блокове, коментират, че ако повече хора решат да засадят дървета, храсти или цветя под прозорците си, целият град ще стане като градина, приятна за очите.  

Снимки Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Батко

Батко

04.09.2021 | 11:13

Тия снимки са от архива ;)

Отговори
0 2
Роза Булевардова!

Роза Булевардова!

04.09.2021 | 11:06

Хубава работа! Трябваше да разцъфтят билевардите в Пловдив за да ни усетите миризмата! Срамота!

Отговори
1 2
Дан Браун!

Дан Браун!

04.09.2021 | 10:53

Въпрос към радио Ереван! На какво миришат булевардите в Пловдив! Отговор:На пари, на крадени пари! С този отговор се опровергава латинската мисъл, че парите не миришат!

Отговори
4 4
Люляка ми замериса!

Люляка ми замериса!

04.09.2021 | 10:42

Да буливардите и скъпия асфалт в Пловдив вече цъфнаха и даже вързаха! Само милонните кражби на сегашни и бивши кметове още не са разцъфтяли! Нядяваме се и те да цъфнат и да се размеришат достатъчно силно за да ги померишат и във Брюксел и да се сетят че миризмата на цъфнали булеварди, магистрали и асфалт идва от Булгерия!

Отговори
2 4
Платено съобщение

Платено съобщение

04.09.2021 | 09:26

Това защо не е в рекламите...

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?